Sıcak havalarda hırsızların yeni rotası klimalar oldu

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 3:03 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı 3:03 pm

Sıcak havaların etkisi arttırdığı bugünlerde hırsızların hedefi klimalar oldu. İstanbul’da bir iş yerinde klima kompresörünü çalan hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı.

İstanbul’un Avcılar ilçesine bağlı Cihangir Mahallesi’nde elektrikli cihaz tamir servisi bulunan Yunus Zengin, arıza veren klimasının kompresörünün yerinde olmadığını gördü. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Zengin, otomobille gelen hırsızların iş yerindeki klimayı çaldığını tespit etti.

“BOMBOŞ DUVARLA KARŞILAŞTIM”

DHA’ya yaptığı açıklamada otomobille gelen üç kişinin hırsızlık yaptığını söyleyen Yunus Zengin, “İş yerimize sabah geldiğimizde klimamızı çalıştırmak istedik. Düğmesine bastık. Dış ünite arızası veriyordu. Ben de çıktım dışarı, klima arızalı mı acaba bir sorun var diye. Çıktığımda klimayı göremedim. Bomboş bir duvarla karşılaştım. Burada beklemişler güzelce sökmüşler. Başka bir yere takılmak üzere hazır vaziyette götürmüşler. Çok temiz işçilikle söküp götürmüşler. Klimanın kompresörünün değişmesi 5 – 10 bin TL arasında değişiyor. Klima 15 bin ile 20 bin TL arasında. En düşük 5 bin TL’ye onu birine verecek” dedi.

“PİYASA OLUŞMUŞ”

Bir yıl önce de klimasının çalındığını söyleyen Zengin, “Pahalı olması tamirinin masraflı olması insanları dış üniteleri çalarak piyasaya sürerek tekrar dönüştürmesine neden oluyor. Burada bir piyasa oluşmuş. İnsanlar dış ünite arıyor motorunu değiştiremiyorlar; masraf fazla geliyor. Onlar da geliyor sipariş üzerine oluyor bu iş biraz da talebe göre. Geliyorlar tespit yapıyorlar nerede sökebiliriz diye. Orada söküyorlar klimayı. Piyasada değerlendiriyorlar. Şu anda klimalar çok pahalı o yüzden böyle bir yola başvuruyorlar ” ifadelerini kullandı.

“ESNAF MAĞDUR”

Esnafın mağdur olduğunu belirten Zengin, “Biz emniyete de gittik kayıtlarımızı da verdik. Soruşturma başlatıldı. Diğer kameralara baktılar. Takip ediliyor şu anda ama bunu sürekli yapıyorlar. Esnafın mağduriyeti var bu konuda ” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu kartelleri hırsızları çırılçıplak sokakta yürütüp kırbaçladı!