Sibirya kurdunu yol kenarına terk etti, hızla uzaklaştı!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 1:32 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:32 am

Meksika sınırına yakın Horizon City’de çekilen videoda iki kişinin yol kenarına bir Sibirya kurdunu terk ettiği görülüyor. Köpeği terk ettikten sonra hızla arabalarına binip uzaklaşan iki kişiden biri olan Luis Antonio Campos,  “Koştuğunu görünce kalbim kırıldı” dedi.

Video El Paso’nun doğusunda, Teksas’ın güneyinde Meksika sınırına yakın Horizon City’de çekildi. 68 yaşındaki Luis Antonio Campos, hayvanlara zulüm şüphesiyle cuma günü tutuklandı. Hapishane kayıtlarına göre Campos, El Paso County Hapishanesi’ne götürüldü ve daha sonra aynı gün 5 bin dolarlık (yaklaşık 40 bin TL) kefaleti ödedi.

Yetkililer cuma günü, davada en az bir tutuklamanın daha beklendiğini söyledi. Campos, salı günü köpeği yol kenarına bırakan en az iki kişiden biri olmakla suçlanıyor.

Videoda köpeği serbest bırakan daha genç bir adam da görülüyor. Sibirya kurdu bunun ardından otomobilin yanına yatıyor. Adam tekrar otomobile binip uzaklaşıyor ve köpek de aracın peşinden koşuyor. Videoda sürücü tarafındaki yan aynadan yaşlı bir adam görülebiliyor.

newFile-3.jpg

68 yaşındaki Luis Antonio Campos, Teksas’ın güneyinde bir köpeği yol kenarında terk ettiği bildirildikten sonra tutuklandı (El Paso County Şerif Bürosu)​​

Independent Türkçe’nin El Paso Times’tan aktardığı habere göre, köpeği Pawsitive Rescuers of El Paso’dan bir gönüllü kurtardı ve sahiplendirmek için kâr amacı gütmeyen hayvan kurtarma kurumu Huckleberry Hound Dog Rescue’ya teslim etti.

Maddie Clappsaddle’ın ailesi, Sibirya kurdunu çarşamba sahiplendi. Yaklaşık 10 aylık olan köpeğe Nanook adı verildi. KVIA’e verdiği demeçte Clappsaddle, “Videoyu izleyip köpeğin otomobilin peşinden koştuğunu görünce kalbim kırıldı” dedi.