Shot on iPhone, 5 saatlik müze yolculuğuna çıkarıyor

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 2:46 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 2:57 pm

Shot on iPhone 11 Pro serisinin yeni videosunda, St. Petersburg kentine yer alan Hermitage Müzesi’nde 5 saatlik bir yolculuğa çıkılıyor.

10 Mart tarihinde yayınlanan Shot on iPhone 11 Pro videosunu şimdiye kadar yayınlanan video bu zamana kadarki en iddialı video olabilir. Yeni videoda, dünyanın en büyük müzelerinden birinde yolculuğa çıkılıyor.

St. Petersburg kentine yer alan ve 1852’den bu yana ziyarete açık olan Hermitage Müzesi’nde 5 saat 19 dakika 28 saniye süren büyüleyici gezi iPhone 11 Pro ile tek pil süresince, kesintisiz bir şekilde kayıt altına alınıyor.

İzleyiciler; Rembrandt, Caravaggio, Rubens, Tiziano Vecellio, Raphael, El Greco gibi sanatçılara ait yaklaşık 600 başyapıtın yer aldığı müzenin 45 salonunda adeta bir geziye çıkıyor.

Yönetmen bu denli büyük bir projede daha önce iPhone ile çalışmamış. Dolayısıyla ekibi ile birlikte iPhone 11 Pro’yu inceleyerek yaratıcı çözümlerin tamamını akıllı telefonunun özellikleri temel alarak geliştirmiş. Bunlardan biri Apple Watch’u kullanarak uzak bir noktadan iPhone’un beyaz dengesi ve netleme gibi ayarlarının manuel olarak ayarlanması oldu.

Catch isimli bu uygulama, kameranın Apple Watch ile birlikte kullanılmasını sağlıyor. Gelecek vaat eden kadın yönetmen Axinya Gog tarafından yönetilen filmde canlı performanslar da yer alıyor.

Filmin tamamı 125 GB’tan büyük bir boyuta sahip. 4K kalitesinde tek planda çekilen filmin ardından ise telefonun hala yüzde 19 oranında şarjı bulunuyordu. (bigumigu.com)