SGK’den EYT açıklaması! Aylıklar ne zaman alınacak?

Yayın tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe 2:31 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2022 Perşembe 2:33 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) mağduriyetini seçime aylar kala çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından binlerce EYT’li SGK binaları önünde kuyruk oluşturdu. SGK, EYT ile ilgili kanunun yürürlüğe girmemesi sebebiyle aylık bağlama işleminin yasal olarak mümkün olmadığını bildirdi.

“Seçimi bile kaybetsem EYT yok” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime aylar kalan milyonlarca EYT’linin haklarına kavuşacağını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından yoğun giriş olması sebebiyle e-devlete bir süre ulaşılamadı. Binlerce kişi de bir çok kentte SGK binaları önünde kuyruklar oluşturdu.

Erdoğan’ın mesajı ‘yetti’ Yandaşlar 2019 manşetlerini unuttu!

SGK, EYT’lilerin yoğun talepleri nedeniyle açıklama yaptı. Kurum, yaş şartı aranmaksızın yapılacak düzenlemenin henüz hayata geçmediğini hatırlattı. SGK, aylık talebinde bulunan yurttaşlar için şu açıklama yaptı

“Konuya ilişkin kanun, yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.”