Emekli maaşlarından kesinti yapılacak mı? SGK açıklama yaptı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 10:51 am - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 11:34 am

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan “Emekli maaşlarından kesinti yapılacak, bayram ikramiyeleri kaldırılacak” iddialarına ilişkin açıklama geldi. SGK, çeşitli kanallardan yapılan iddiaları yalanlayarak bu konuda bir çalışmaları olmadığı öne sürdü.

SGK’dan yapılan açıklamada emeklilerin maaşlarından kesinti yapılacağı iddiaları yalanlandı. Açıklamada şöyle denildi:

“Bazı basın-yayın organlarında “SGK’da çok konuşulacak çalışma” şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

EMEKLİ MAAŞINDAN KESİNTİ YAPILACAK MI?

CHP’li Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, emekli yurttaşların aleyhine bir takım hazırlıklar yapıldığını söylemiş; SGK’nın sosyal güvenlik destek primini geri getirmek, emekli ölüm aylığı bağlanmasına yaş sınırı koymak ve sağlık kesintilerini artırmak için hazırlık yaptığını açıklamıştı. SGK’nın bugün yaptığı açıklamada söz konusu açıklamalar yalanlandı.

Bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler… Yeni düzenlemeler yolda

Öte yandan FOX TV’de yayınlanan programda da Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın talimatıyla SGK tarafından hazırlanan tasarruf tedbirleri kapsamında, emekli maaşlarında yüzde 5 kesintiye gidileceği ve emeklilerin bayram ikramiyesinin kaldırılacağı belirtilmişti.

Seçim zamanı CHP’nin vaadini gerçekleştiren AKP emekli ikramiyesini kaldırıyor