Sezgin Baran Korkmaz’ın ilk ifadesine ulaşıldı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 10:20 am - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 10:33 am

Avusturya’da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz’ın ilk ifadesinde, Emniyet ve gazetecilere rüşvet verdiğini söylediği öğrenildi. Korkmaz’ın siyasilerle ilgili bilgi verme teklifini ise ABD’nin reddettiği belirtildi.

SBK Holding’in Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın kara para aklayarak ABD’yi dolandırdığı suçlamasıyla Avusturya’da gözaltına alınmasının ardından ilk ifadesine ilişkin detaylar da paylaşıldı.

ABC Gazetesi’nden Serkut Bozyel ve Ali Isıyel’in haberine göre Korkmaz ilk ifadesinde, iş yaptığı siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti. Ancak ABD’li yetkililer, Korkmaz’ın bu teklifini davanın kriminal olması ve siyasi bir tarafının olmaması gerekçesiyle reddetti. Böylece Sezgin Baran Korkmaz’ın anlaşma seçeneği önünden kaldırıldı. Bunun sebebinin ise daha önce yeminli olmasına rağmen yalan ifade vermesi olabileceği söyleniyor.

Haberde yer alan bilgilere göre Korkmaz sadece bayramlarda emniyet müdürlerine verdiği rüşvet 3 milyon doları bulduğunu söyledi. Bu rüşvetlerin içinde saat, bileklik, kolye gibi hediyeler bulunduğu ve Korkmaz’ın ‘çok sevdiği’ gazetecilere ise altın kalem hediye ettiği iddia edildi.

İADESİNDE ÖNCELİK ABD’DE

Öte yandan Türkiye Korkmaz için iade işlemi başlattı, Avusturya talebin kendilerine ulaştığını açıkladı. Ancak Korkmaz’ın iadesinde öncelik ABD’ye ait çünkü Türkiye, iadeyi ikinci sırada talep eden ülke durumunda.

TIKLAYIN – ABD, Sezgin Baran Korkmaz’ın el konulması gereken mal varlıklarını listeledi

TIKLAYIN – Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı

TIKLAYIN – Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’ye iade edilecek mi?

TIKLAYIN – Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki ses kaydı yayınlandı