Sezgin Baran Korkmaz, Merdan Yanardağ ile son görüşmesini yaptıktan sonra gözaltına alındı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 7:58 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 12:23 pm

Gazeteci Merdan Yanardağ, ABD talimatıyla Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz ile yaptığı son telefon görüşmesini 18 Dakika’da anlattı.

Avusturya’da tutuklanan firari Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasında geçen görüşme son günlerin en çok konuşulan konuları arasında. Ateş, Korkmaz’dan Türkiye’ye dönebilmesi için aracılık etmeyi teklif etmiş ve 10 bin euro talebinde bulunmuştu.

SON GÖRÜŞMEYİ MERDAN YANARDAĞ AKTARIYOR

Gazeteci ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında yayınlanacak 18 Dakika programında Sezgin Baran Korkmaz ile yaptığı son görüşmeyi aktardı.

Merdan Yanardağ, cuma akşamı Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine ulaştığını aktardı. Yanardağ, para verilen diğer politikacıların ve gazetecilerin isminin olduğu ses kaydının artık ABD’nin elinde olduğunu vurguladı. 

Yanardağ, “Amerikalıların Sezgin Baran Korkmaz hakkında çok hızlı bir şekilde bir tutuklama kararı çıkarmasının altında -telefon konuşmalarının dinlendiğini varsayarsak eğer- belki de benimle yaptığı görüşme vardır çünkü bize 8-9 dakikalık ses kaydını atacaktı” ifadelerini kullandı.

Yanardağ, Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine “Benim malıma mülküme konmaya çalışıyorlar” dediğini aktardı. Kimin bunu yaptığını sorduğumda ise “Ankara’daki bazı klikler ve lobiler” yanıtını verdi. Bu kliklerin kim olduğunu sorduğumda ise “Size açıklayacağım çünkü Türkiye’de güvendiğim iki gazeteci kaldı biri siz biri de Uğur Dündar” dedi.

SBK’nın bankada 700 milyon dolar parasının olduğunu söylediğini aktaran Yanardağ, “Bunların yüzünden ben 4 bin 200 çalışanımın maaşlarını ödeyemedim” dediğini de ekledi. 

Sedat Peker’in, Süleyman Soylu’nun SBK’yı yanına çağırma iddiasını soran Yanardağ “Birinden 45 milyon dolar alacağınız varmış ve bunu unutup, borcu silmenizi istemiş. Böyle bir olay oldu mu? Oldu ise bu kişi kim diye sordum” dedi. Yanardağ, Korkmaz’ın “Bunu şimdi telefonda söylemeyeceğim ama ben bunu size açıklayacağım” yanıtını verdiğini de ekledi. “Bunları söylemezseniz konuşmanın hiçbir kıymeti olmaz” diye yanıtlayan Yanardağ, asıl meselenin 9 dakikalık kaydı olduğunun altını çizdiğini belirtti. ABD’deki soruşturmayı da hatırlatan Yanardağ’a SBK “ABD’de soruşturmam” yok yanıtını verdi. Bunun üzerine Yanardağ, “Yalan söyleyen ve bir kara para aklama şebekesinin Türkiye’deki en önemli ve tek ayağı olan adam” ifadelerini kullandı.

Hakkındaki iddianameyi hatırlattığını belirten Yanardağ’ın aranmasına rağmen tutuklanmayan tek kişi olduğunu söyledi. Korkmaz’ın kendisine “Ben o işi hallettim. İsviçre’de şu an şirketlerimin başındayım. Benim hakkımda şu an tutuklama kararı olsa İsviçre’de bu şirketlerimin başında nasıl olacağım” dediğini de aktardı.