Kara para aklamakla suçlanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD’de kendisini görüntüleyen CNN Türk’ün canlı yayınına katılarak “Hakkımda ABD’de yürütülen soruşturma yok, benim alnım ak olmasa sokağa çıkamazdım, alnımın akıyla memleketime döneceğim” dedi.
Adı hileli satışlar, ‘modern tefecilik’ ve mafyayla ilişkisi olduğu iddialarıyla gündeme gelen ve kara para aklama suçlamasıyla ABD’de yargılanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD'deki Türk Günü yürüyüşünde canlı yayın yapan CNN Türk’ün yayınına girdi. Korkmaz yayında soruları yanıtladı ve Türkiye’ye döneceğini söyledi.
CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy Sezgin Baran Korkmaz’ın görüntülendiği anları aktardı. Paksoy, “Bugün arkamda biraz önce izleyicilerimizin görmüş olduğu gibi Türk Günü Yürüyüşü var. Bu gördüğünüz görüntüler en baştaydı. Görüntüsünü aldım. Sordum kendisine sizi Türkiye'de görmeyi bekliyorduk. 2 ay sonra dedi. 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim dedi ve ayrıldı. Herhangi bir şekilde gizlenme, kaçma derdi yoktu. Hemen orada insanlarla muhabbet ediyordu. Direkt içindeydi kalabalığın. Kendisi burada gayet rahat dolaşıyordu. Çok keyifliydi. Ben yanına gidip sorduğumda da gülerek, kahkaha atan bir insan profili verdi” dedi.
YAYINA GİRİP KONUŞTU: BENDEN İKİNCİ REZA ZARRAB DAVASI ÇIKMAZ
Paksoy’un Sezgin Baran Korkmaz’ı gördüğünü anlattığı anda Paksoy’un yanına gelen Korkmaz şöyle konuştu:
“Benim hakkımda ABD'de gizli yürütülen herhangi bir soruşturma yok. Benden ikinci Reza Zarrab davası çıkmaz. Ben o memlekete yaptığım hizmeti memleketimin topraklarına ayağımı bastığımda döndüğümde anlatacağım. Benim anlım ak olmazsa ben bu sokağa çıkamazdım. Binlerce insan çalıştırdım, anlımızın akıyla hesap verdik, anlımın akıyla da memleketime döneceğim.
“FİRAR ETMEDİM”
Türkiye'den firar etmedim. Ben yurt dışındayken benim hakkımda yakalama kararı çıktı. Ben Türkiye'deyken hakkımda bir yakalama kararı ya da yurt dışı yasağı yoktu. Benim avukatlarım 2020 Mayıs ayında Türkiye'deki mahkeme "Müvekkilim hakkındaki tutuklama kararını kaldırın, müvekkilim ülkesine gelip ifade versin." dedi. Mahkeme bunu kabul etmedi, üst sınır 5 yıl olmasına rağmen. Ben Avusturya'dayken Türkiye'deki MASAK raporunu baz alarak ABD hakkımda bir yakalama kararı çıktı. Avusturya'daki yakalama kararından dolayı orda 1 yıl yargılanmam devam ettikten sonra ülkeme dönmek için yapmış olduğum tüm hukuksal mücadelemden sonuç elde edilemeyince ABD'ye iadem oldu. Burada ABD'deki yargılamam bitip eğer ki karar para aklama suçlamasından jüri önünde suçsuz bulunduktan sonra ülkeme döndüğüm zaman ülkemde de aynı suçtan iki kez yargılanamazsınız.”