Seyhan’dan minik çocuklara ağız bakımı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2020 Pazar 3:24 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 3:28 pm

Seyhan Belediyesi, Belediyeye bağlı kreş ve devlete ait ana sınıflarındaki çocuklara ağız ve diş sağlığı bilgileri aktardı ve kontrolden geçirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla çocuk başta olmak üzere tüm bireylere bilgilendirme ve önleyici kontroller yapan Sağlık Müdürlüğü, minik çocukları bilgilendirmek, ağız ve diş sağlığı kontrolü yapmak üzere yine görevdeydi. Sağlık Müdürlüğüne bağlı Diş Hekimi ve personelleri, bir program dahilinde Belediyeye bağlı kreşlerde eğitim alan çocukların ağız ve diş bakımını yaptı.

KONTROLLER YAPILDI, AİLELERE “BİLGİLENDİRME KARTI” GÖNDERİLDİ

Oyunlar eşliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilen çocukların, ayrı ayrı setlerle ağız, diş ve diş eti kontrolleri yapıldı. Tespit edilen çürük veya sorunlar not edilerek ailelere bilgilendirme kartı olarak yollandı. Çocukların oyun oynar gibi aldıkları küçük bilgiler ve ağız, diş ve diş eti kontrolleri Belediyeye ait tüm kreşlerde tamamlanacak. Ortalama 4-6 yaş grubuna yönelik sürdürülen bilgilendirme ve kontroller öğretmenler ve Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri kontrolünde gerçekleştirildi.

DEVLET OKULUNDAKİ MİNİKLERE DE AĞIZ SAĞLIĞI BAKIMI

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğüne Bağlı diş hekimi ve personeli, Belediyeye bağlı kreşler dışında devlete bağlı olan ana sınıflarındaki çocuklara da ağız sağlığı, diş ve diş eti taraması yapıyor. Seyhan Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne getirilen Necatibey Ana sınıfı öğrencisi çocukları da oyun alanında ağız ve diş sağlığının önemi anlatılarak bilgilendirildi. Düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılmasının da amaçlandığı çalışmada,  minik hastalara, ağız ve diş sağlığına erken yaşta önem verilmesiyle genel sağlıklarını koruyabilecekleri, yetişkin dönemlerinde kronik hastalıklara yakalanmalarının daha az olacağı bilgisini aktarıldı.

Neşe içinde geçen diş ve diş eti taramalarında çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Tarama sonunda çocuklara dış fırçası hediye edildi.