Seyhan Zabıtadan bayram denetimi

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2020 Perşembe 4:33 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 4:33 pm

Seyhan Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gıda işletmelerine yönelik gıda ve hijyen denetim gerçekleştirdi.
Seyhan Belediyesi, halk sağlığının korunması çerçevesinde Kurban Bayramı öncesi gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Zabıta ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşın geleneksel bayram ikramı tatlı ve şekerleme üretimi yapan ve satan işletmeler tek tek ziyaret edilerek hayırlı işler dileğinde bulunuldu ardından yasal denetim gerçekleştirildi.
Gıdalara yönelik denetimde, satışa sunulan ürünlerin son kullanım tarihleri, ambalaj durumu ve fiyat bilgisi kontrol edildi. Üretim yapılan alanların standardizasyonu ve kullanılan araç ve gereçlerin standartlara uygunluğu kontrol edildi. İşyerinin fiziksel denetiminde ise müşterilerin işyerine maskeli girip girmediği, ateşinin ölçülüp ölçülmediği, dezenfektan bulunup bulunmadığı gözlemlendi. Ayrıca işyerinin ruhsat ve belgeleri kontrolden geçirildi.
Bu arada Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri, işletmelere, hijyen konusunda duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu. İnsan sağlığını etkileyebilecek olası sorunların önlenmesi amacıyla bayram öncesi denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, işyerleri, kurban satış ve kurban kesim alanlarında da kontrollerine Bayram süresince devam edecek.