Seyhan Belediyesi ‘Tarihi Miras’ için harekete geçti

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 1:35 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 1:35 pm

Seyhan Belediyesi, kültür mirası yapıların geleceğe taşınması çerçevesinde tescilli tarihi yapıların olduğu 2 sokakta sağlıklaştırma ve yenileme çalışması yapacak.

 

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, tarihi çevrenin canlanması ve kent turizmine katkı sunmak amacıyla tescilli tarihi binaların bulunduğu 2 sokakta sağlıklaştırma ve yenileme çalışması yapılması için Meclise getirdiği teklif oybirliğiyle kabul edildi.

TESCİLLİ TARİHİ YAPILARIN OLDUĞU 2 SOKAK SAĞLIKLAŞTIRILACAK

Seyhan Belediye Meclisinin Ekim Ayı toplantılarının ikinci birleşiminde Meclis gündemine gelen madde üyelerce kabul gördü. Başkan Akay tarafından getirilen teklifte, Büyük Saat’in bulunduğu Ali Münif Yiğenağa Caddesine bağlantılı olan 25017 ve 25019 sokaklarda koruma kurulunun oluru ile sokak sağlıklaştırması ve yenileme çalışması yapılacak.

BÖLGE TURİSTLER İÇİN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Tarihi binaların bulunduğu sokaklarda yapılacak sokak sağlıklaştırması ve yenileme işlemi ile çevrenin özüne uygun olarak düzenlenerek canlandırılması planlanıyor. Büyük Saat’in bulunduğu Ali Münif Yiğenağa Caddesine bağlantılı sokaklarda yapılacak sağlıklaştırma ve yenileme çalışmasıyla, bölgeye gelen turistlerin, bu sokaklardaki tescilli tarihi binaları da görmesi sağlanacak.

SEYHAN BELEDİYESİ, KENT KÜLTÜRÜ VE TURİZMİNE KATKI VERMEYİ SÜRDÜRECEK

Seyhan Belediyesi kısa süre önce, Çukurova Üniversitesi ve TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin ortak çalışması olan Tepebağ Yaz Okulu: “Eski İzlerle Yeni Çizgiler” projesine destek vermiş “Mimari mirası koruma” adı altında, kente dair 3500 yıllık İzlerin modern “Çizgiler”le yeniden nasıl yorumlanacağının irdelenmesini sağlamıştı. Seyhan Belediyesi, başta Tepebağ höyüğünde bulunan kültür mirası kapsamında olan tescilli tarihi yapılar olmak üzere ilçedeki tüm tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere özüne uygun olarak taşınması için çalışmalarını sürdürecek