Seyhan Avşar ve Şule Aydın’a tehdit

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 1:45 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 1:45 pm

Gazeteci Seyhan Avşar ve Şule Aydın tehdit edildi. Avşar, Alaattin Çakıcı ile ilgili yaptığı bir haberden dolayı tehdit edildiğini duyurarak, “Başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim” dedi.

Gazeteci Seyhan Avşar, Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı haberinin ardından tehdit edildiğini söyledi. Avşar, kendisi ile birlikte gazeteci Şule Aydın’ın da tehdit edildiğini yazdı.

Avşar tehdidi şu sözlerle anlattı:

“Dün gece ise Instagram üzerinden bir hesaptan tarafıma mesaj atıldı. İlk mesaj, “Sen şu Halk Tv’de Alaattin Çakıcı arkasından atan it sen misin heval?” diye yazdı. Ne olduğunu anlayamadığım için, “Siz kimsiniz. Bu ne terbiyesizlik” dedim. Ardından mesajlar devam etti. “Bu Şule Aydın neci?” diye bir mesaj daha attı. İlerleyen mesajlarda, “G.. G… sağda solda konuşma. Elinde belge varsa konuş. Bunu bir yere yaz kaçma diğerleri gibi Almanya’ya. Kaydet beni” diye yazdı. ‘Hakkınızda suç duyusunda bulunacağım’ yazmam üzerine ise, “Çok kişi denedi. FETÖ, PKK, DHKP/C, Almanya’da Yeşiller Partisi, Adalet her yerde. Türk ol biraz. Ne yapmamı istersin sana” şeklinde mesajlar yazdı. Aslında başlangıçta yaşadığım olayı kamuoyuna duyurmayı düşünmedim. Ancak eşimin ‘Önlem almamız gerekiyor’ uyarısı nedeniyle gece bir tweet attım. Yüzlerce destek mesajı atılmış. Destek olan, dayanışma duygularını ileten herkese teşekkür ederim. Gazetecilik suç değildir.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Gazeteciler suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Gazeteciler Seyhan Avşar ve Hale Gönültaş tehdit edildiklerini açıkladı