Sevinç İnönü’ye ‘ayıp’ Meclis gündeminde

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 11:31 am - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 11:31 am

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’nün İstanbul Havalimanında VIP’ten geçmesine izin verilmemesini “THY’de, İnönü soyadına yönelik bu ayrımcılığın nedeni nedir” sözleriyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “THY’de, İnönü soyadına yönelik bu ayrımcılığın nedeni nedir?” diye sordu. Bulut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP’li Bulut, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından İsmet İnönü’nün oğlu, eski Başbakan yardımcısı, SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, İstanbul Havalimanı’nın VIP uçuşuna alınmadığı iddiası basın yansımıştır.

İnönü’nün evinde kutlama… İmamoğlu’ndan, Ahmet Türk’e: Gel sana bir daha sarılayım

“EŞİNİZ ÖLDÜ İSMİNİZ LİSTEDEN ÇIKARTILDI”

Kapıda “Buradan uçamazsınız” diyenlere “Ne değişti?” diye soran İnönü’ye, “Eşiniz öldü, o nedenle buradan uçamazsınız” yanıtı verildiği iddia edilmektedir.  Bunu üzerine İnönü’nün “Turgut Özal da vefat etti, Mesut Yılmaz da… Eşleri bu haktan yararlanıyor” demesi üzerine bu kez de “Listeden isminiz çıkarıldı” yanıtı verilmiştir” dedi.

“HANGİ GEREKÇEYLE İSMİ ÇIKARILMIŞTIR?”

CHP’li Bulut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle “Basında yer alan söz konusu iddia doğru mudur? Sevinç İnönü’nün havaalanında VIP uçuşuna alınmama gerekçesi nedir? Sevinç İnönü’nün ismi VIP listesinden ne zaman çıkarılmıştır? Hangi gerekçeyle çıkarılmıştır? VIP listesinden çıkarılma talimatı kim ya da kimler tarafından verilmiştir? Sevinç İnönü, VIP hakkından yararlanamazken Merhum Turgut Özal ve Mesut Yılmaz’ın eşleri bu haktan nasıl yararlanmakta mıdır? THY’de İnönü soyadına yönelik bu ayrımcılığın nedeni nedir?” gibi soruları yöneltti.