Sevimli dostlarımıza özel: Akıllı tasma

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 5:34 pm

 Daha ilk günden ilgi çeken birçok tasarımın sahnelendiği CES fuarında, birbirinden farklı yeni teknolojiler tanıtılmaya devam ediyor ki bunlardan biri de Invoxia markasının tanıttığı akıllı tasma.

Köpekler için geliştirilen bu akıllı tasma, artık sadık dostlarımızın sağlıkları hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmamızı sağlıyor. Akıllı bilekliklerden ilham alınarak geliştirilen bu yeni teknoloji sayesinde artık köpek sahipleri, evcil hayvanlarının yaşamsal değerlerini takip edebilecek.

Şimdilik daha çok büyük hayvanlar için geliştirilen bu köpek tasması, boyuna takıldığı andan itibaren içerisinde bulundurduğu sensörler sayesinde hayvanın başta kafa olmak üzere tüm vücudunu tarıyor ve buna göre de elde ettiği verileri bir algoritma sayesinde değerlendirerek analiz ediyor.

 

akıllı tasma

Bu değerlendirme sayesinde, köpeğin yaşamsal fonksiyonlarından attığı adıma ya da hareketlilik düzeyine kadar birçok konuda “çıktı” bir uygulama üzerinden köpek sahiplerine gösterilebiliyor.

Tabi köpeğinizin nerede olduğu bilgisini de anlık olarak bu uygulama üzerinden takip edebileceğinizi söylemeye herhalde gerek yoktur. Peki bu tasmanın fiyatı ne kadar dersiniz?

WiFi ve Bluetooth üzerinden bağlantı kurabilen bu cihazın fiyatı 99$ olarak duyuruldu. Ancak eğer GPS ve LTE-M destekli takip sistemini de satın almak isterseniz, bu defa aylık 12,99$ ödemeniz gerektiğini de hatırlatalım.

Amiral Gemisi GT 2 Pro ürününü Çin’de tanıttı