Sistem değişikliğine ‘evet’ oyu veren Sevilay Yılman: Benim desteklediğim başkanlık bu değildi!

Yayın tarihi: 22 Kasım 2019 Cuma 7:31 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2019 Cuma 7:32 pm

Gazeteci Sevilay Yılman, açıktan evet diyerek Başkanlık sistemini desteklediğini belirterek, Türkiye’deki mevcut sistemin vaad edilen Başkanlık Sistemi olmadığı ve bu sisteme oy vermediğini söyledi.

TV5 televizyonunda Selim Akduman’ın sunduğu Perde Arkası programına katılan Gazeteci Sevilay Yılman, Türkiye’de uygulamaya geçilen sistemin, vaad edilen Başkanlık Sistemi olmadığını söyledi.

Yılman, yine başkanlığa oy verebileceğini belirttirken, uygulamada olan mevcut sisteme oy vermediğini söyledi. Yılman konuşmasında; “Parlamenter sisteme geçer miyiz. Ben Başkanlık sistemini destekleyen biriydim, biriydim diyorum bakın. Vaad edilen Başkanlık sistemini desteleyen biri olarak ve referandumda apaçık evet diyen biri olarak, şu mevcut sistemin Başkanlık olduğunu düşünmüyorum. Bize vaad edilen, çizilen ve bizim bildiğimiz, öğrendiğimiz ve gördüğümüz, tanık olduğumuz Başkanlık sistemi ile şuan Türkiye’deki bu sistemi çok örtüştüremiyorum. Ben bu sisteme oy vermedim. Başkanlığa verdim, hala da veririm. Fransa’daki yarı başkanlık ve Amerika’daki sistemleri onaylıyorum. Çünkü ben şuna inanıyorum, bizim ülkemizinde, bizim toprağımızın genlerinde de geriye gittiğinizde hani bir lidere inanıp peşinden gitmek. Tek adamlık anlamında söylemiyorum bunu” dedi.

 

Paris’teki PSG Galatasaray maçında Cem Uzan bombası