Sevda Noyan’ın ölüm tehdidine destek olan Esra Elönü’den açıklama

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 9:00 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 9:03 pm

Gerici Ülke TV’de Sevda Noyan, canlı yayında muhalefeti ve oturduğu sitedeki komşularını ölümle tehdit etmiş, programın moderatörü Esra Elönü’de bu ifadelere destek olmuştu. Elönü, Twitter’da yaptığı açıklamada konuk aldığı Noyan‘ın kullandığı ifadeler nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

Ülke TV ve Kanal 7’den ‘canlı yayında ölüm tehdidinde bulunan Sevda Noyan’ için açıklama

Esra Elönü’nün Ülke TV’de sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan yazar Sevda Noyan, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Noyan, ölüm listeleri hazırladıklarını belirterek, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk… Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile şöyle 50 kişiyi götürür. Biz bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede böyle 3-5 var, benim listem hazır.” diye konuştu.

Sevda Noyan’ın ilk ölüm tehdidi değil: Mumla ararsınız

ESRA ELÖNÜ’DEN ÖLÜM TEHDİDİNE DESTEK

Öte yandan programın moderatörü Esra Elönü de Sevda Noyan’ın skandal tehdidini “Dört ayaklarını denk alsınlar” diyerek desteldi.

ESRA ELÖNÜ’DEN AÇIKLAMA

Programda kullanılan ifadeler kısa sürede büyük tepki topladı.

Programın sunucusu Esra Elönü, bugün sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamada gerçekleştirdi. Konuğuna müdahil olması gerektiğini söyleyen Elönü, “Programda konuğumun son dönemlerdeki darbe imalarını değerlendirirken söylediklerinin haddi aşan ifadeler olduğu bir gerçek ve müdahale etmem gerekirdi. Gösterdiğim gafletin toplumsal barış ve birliktelik aleyhine yarattığı algıdan dolayı üzgünüm. Onun dışında her türlü kaos çıkarma ve darbe yapma imalarına karşı demokrasiyi ve hukuku savunma kararlılığımızın da bilinmesini isterim” diye konuştu.

 

İsmail Saymaz’dan ölüm tehditleri yağdıran ‘Sevda Noyan’ tepkisi: Gitsin eşine sorsun