SETA’nın İdlib yorumuna AKP içinden tepki: ‘ABD’yi göreve çağıranlar 15 Temmuz’un…’

Yayın tarihi: 15 Şubat 2020 Cumartesi 1:37 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2020 Cumartesi 1:38 pm

Uluslararası kuruluşlarda çalışan gazetecileri isim isim fişleyen SETA Vakfı’nın Genel Koordinatörü Burhanettin Duran’ın İdlib yorumuna AKP içinden sert tepki geldi. AKP’li Metin Külün isim vermeden SETA’yı eleştirdi.

‘Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye uzantıları’ raporuyla gazetecileri fişleyen Siyasest Ekonomi ve Toplum Arştırmaları Vakfı’nın (SETA) ‘İdlib’ kriziyle ilgili görüşleri AKP içinde tartışmaya neden oldu.

SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran Sabah gazetesindeki köşesinde Washington’ın İdlib krizinde inisiyatif alması durumunda Suriye masasındaki etkisinin genişleyeceğini yazdı. Duran “Washington’ın isterse yapabileceği çok şey var. Kamuoyu desteğinden muhaliflere silah yardımına, rejimin kritik üslerini vurmadan Türkiye’nin güvenliği için yeni öneriler getirmeye kadar” dedi.

Duran, İdlib krizinde ABD’nin inisiyatif alması Türk-Amerikan ilişkilerinde toparlanmaya da katkı sağlayacağını öne sürdü.

AKP İÇİNDEN TEPKİ

SETA Genel Koordinatörü Duran’ın bu görüşlerine AKP’nin İstanbul örgütlenmesindeki etkili isimlerden eski AKP Milletvekili Metin Külünk tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan görüşlerini paylaşan Külünk, isim vermeden şöyle yazdı:

“ABD’yi Suriye’de göreve çağırma ve Türkiye’yi tekrar bu yanlışa mecbur etme tutum ve davranışı kabul edilemez. Kendi çıkarlarımız ekseninde Sayın Erdoğan liderliğinde sürdürülen politikaların tarihsel kodlarını herkesin iyi anlaması gerekiyor.”