SES’ten Cerrahpaşa’da eylem

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 4:47 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 4:47 pm

SES İstanbul Cerrahpaşa’da sorunlarını dile getirdiği bir eylem yaptı. SES daha önce, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tamamı kadroya alınmalı, OECD ortalamalarına ulaşacak şekilde güvenceli istihdam sağlanmalıdır” çağrısı yapmıştı. 100 bin kişiye düşen hekim sayısının OECD ortalaması 348 iken Türkiye’de bu rakamın 187 olduğu bildirildi.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu, salgının geldiği aşamada sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tamamının kadroya alınması, OECD ortalamalarına ulaşacak şekilde güvenceli istihdam sağlanması çağrısında bulundu.

SES MYK’nin basın açıklamasında, COVİD-19 salgınının kontrol edilemediği vurgulanarak “Sağlık ve sosyal hizmet emekçi sayısındaki yetersizlik sınıra dayanmıştır. Sağlık alanındaki salgın hizmetleri sağlık emekçilerinin olağanüstü çalışmaları ile gerçekleşmektedir. Sağlıkta dönüşüm programının bir yansıması olarak sağlık hizmetleri zaten yıllardır en az çalışanla yürütülmeye çalışılmaktadır. Normal dönemler için bile çok yetersiz olan sağlık emekçi sayısı, OECD ortalamalarının çok altındadır” denildi.