‘Sessiz İstila’ filminin yapımcısı Hande Karacasu’ya gözaltı

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 10:43 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 12:05 am

‘Sessiz İstila’ filminin yapımcısı Hande Karacasu ile ‘Militer Doktrin adlı Twitter hesabının sahibi’ olduğu belirtilen H.D.’nin gözaltına alındığı açıklandı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan tepki geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü gün içinde “sosyal medyadan paylaşılan provokatif görüntüler ile kendilerini ‘Afgan, Pakistanlı’ hesaplar gibi göstererek ülkemizde iç karışıklık çıkarmak amacıyla dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığı görülmüş olup gerekli incelemeler başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Soruşturmadan ilk gözaltı haberleri geldi. EGM, ” ‘Sessiz İstila’ filminin yapımcısı Hande Karacasu  ile ‘Militer Doktrin adlı Twitter hesabının sahibi’ H.D.’nin gözaltına alındığını” açıkladı.

Karacasu’nun dün Youtube hesabı üzerinden paylaşılan kısa film, 3 Mayıs 2043’te geçiyor. Kısa filmde doktor olduğu anlaşılan bir genç, sığınmacıların ‘işgal ettiği’ Türkiye’de anne ve babasına geçmişte ‘gerekli tepkiyi göstermedikleri için’ sitem ediyor. Video, Karacasu’nun sığınmacı karşıtı bir monolog sonrası okuduğu Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin bir kısmıyla son buluyor.

EGM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde ‘SESSİZ İSTİLA’ başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür.

Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da, ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan Militer Doktrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul’da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

EGM: Operasyon hesapları hakkında soruşturma başlatıldı

ÖZDAĞ: BELGESELİ BEN SİPARİŞ VERDİM

Gözaltıların duyurulması üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kısa filmin siparişini kendisinin verip yapım masraflarını karşıladığını söyledi. Özdağ, Twitter hesabı üzerinden şunları yazdı: “H. Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler ‘halk’ değil. Misafir. Kin/düşmanlık yok.”

İçişleri Bakanlığı’ndan Özdağ, Oğan ve Başer hakkında suç duyurusu