Sesler Narin için yükselecek! Siyasi parti ve STK’lar harekete geçti!

Yayın tarihi: 8 Eylül 2024 Pazar 4:32 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2024 Pazar 4:32 pm

Haber: Haber Merkezi

Diyarbakır’da 19 gündür kayıp olan Narin Güran‘ın cansız bedeninin bulunması bütün Türkiye’yi hüzne boğarken siyasi ve parti ve sivil toplum kuruluşları da harekete geçti. Alınan kararla birlikte birçok noktada Narin için eylem yapılacak.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın, arama çalışmalarının 19’uncu gününde Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulundu. Siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi.

Siyasilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de harekete geçti. Haberin kamuoyu ile paylaşılması ile birlikte alınan kararla birçok noktada açıklama ve eylem yapılacak.

DEM PARTİ DİYARBAKIR’DA AÇIKLAMA YAPACAK

DEM Parti’den, “Narin’in katledilmesini protesto etmek amacıyla bugün (8 Eylül Pazar) saat 19:00’da kadın kurumlarının öncülüğünde, milletvekillerimiz, il ve ilçe örgütlerimiz, kentteki sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yürüyüş yapılacaktır.” duyurusu yapıldı.

SOSYALİST KADINLAR NARİN İÇİN SESLENECEK

Sosyalistler Partisi (SOLDEP)’nden Sosyalist kadınlar Narin için açıklama yapma kararı aldı. Partiden yapılan duyuruda, ” NARİN İÇİN SOKAKTAYIZ!” denilerek, “Tacize, tecavüze, şiddete uğrayan, öldürülen her bir kadın ve çocuğun çıkaramadığı sesi, bulunduğumuz her alanda haykıracağız. Tüm kadınları Narin için ses çıkarmaya davet ediyoruz.” çağrısı yapıldı.

SOKAKTAYIM YANINDAYIM İNİSİYATİFİ ANKARA’DAN SES YÜKSELTECEK

AKP’nin sokak hayvanlarını öldürmeyi öngördüğü katliam yasası ile mücadele etmek için kurulan ve 100 günü aşkın süredir nöbet tutan Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi de yaptığı duyuru ile Narin için eylem çağrısında bulundu. Yapılan duyuruda, “Narin’in hesabını soracağız” denilerek katılımcılar davet edildi.

Narin soruşturmasında 21 kişi gözaltına alındı!

Kaynak: HABER MERKEZİ