Ses hızını aşan Bloodhound satışa çıkarıldı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 30 Ocak 2021 Cumartesi 11:52 am

Bloodhound satışa çıkarıldı. Peki saatte 1280 km hıza ulaşan dünyanın en hızlı otomobili için ödemeniz gereken ücret ne kadar? İşte bu sorunun yanıtı.

Sizce bir otomobil ses hızını aşabilir mi? Hemen belirtelim. Ses hızı yaklaşık olarak saatte 1240 km. Elbette bu konuma göre değişiklik gösterebiliyor. Yani bir otomobil saatte 1241 km hıza ulaşırsa, sesten hızlı gitmiş oluyor. Peki bunu bir otomobilin yapması mümkün mü?

Malum şimdiye kadar dünyanın en hızlı otomobili olarak lanse edilen modeller saatte 500 km hıza bile ulaşamıyorlardı. Çünkü bu modellerde klasik otomobil motorlarına yer veriliyordu.

 

Bloodhound

Peki otomobile jet uçaklarında kullanılan motorlardan takarsak ne olur? Bazı girişimciler bu soruya yanıt bulabilmek için kolları sıvamışlar ve Bloodhound ismini verdikleri otomobili hayata geçirmişler.

Bu otomobil hali hazırda 1006 km hıza ulaşmış. Fakat istatistikler otomobilin 1280 km hıza ulaşabileceğini gösteriyor. Bu da Bloodhound’u sesten hızlı ilk otomobil yapıyor.

Şimdiki haliyle bile dünyanın en hızlı otomobili olan Bloodhound geçtiğimiz günlerde satışa çıkarıldı. Otomobilin fiyatı için bir rakam konuşulmadı ama proje için yapılacak olan basit bir güncelleme için bile 8 milyon pound yatırıma ihtiyaç olduğu belirtildi.

Yapılacak olan bir yatırım için bile 8 milyon pound isteniyorsa, otomobilin kendisi için ne kadar ücret talep edilir kestirmesi güç.

Karşınızda yeni Hyundai Tucson N Line