‘Servis arızalı beni gönderdiler’ yalanıyla okuldan çocuk kaçırma girişimi iddiası

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 1:27 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 4:26 pm

Konya’da iddiaya göre kimliği belirsiz bir kişi okul servisi bekleyen iki kız çocuğunu aracıyla kaçırma girişiminde bulundu. Konya Emniyet Müdürlüğü videonun incelendiğini ancak bir ihbar olmadığını açıkladı.

İddiaya göre, Konya’da kimliği belirsiz bir kişi “Servis arızalandı beni gönderdiler” diyerek okul servisi bekleyen iki kız çocuğunu kaçırma girişiminde bulunduğu iddia edildi. AFAD Gönüllüsü Erkan Akay’ın X hesabından paylaştığı görüntülerde şahsın aracını okulun yanına yanaştırarak bagajı ve kapıları açtığı görüldü.

Konya’nın Sesi Gazetesi’nden Büşra Gültaş’ın haberine göre o sırada pencereden çocukların servise binip binmediğini kontrol eden biriyle konuşan şüpheli çocuklar izin almak için yukarıya seslenince panikledi. Araçla servis gelene kadar olay yerinde bekleyen şüpheli servis aracının gelmesiyle saniyeler içerisinde ortadan kayboldu.

Öte yandan uzmanlar aileleri dikkatli olması konusunda uyardı.

‘VİDEO İNCELENİYOR İHBAR YOK’

Konya Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaparak videonun incelendiği belirtti. Açıklamada, “Konya’da böyle bir olayın gerçekleştiğine dair herhangi bir başvuru, şikayet ya da ihbarın olmadığı tespit edilmiştir”  ifadesi kullanıldı.

Tefecilerin Seçil Erzan’ı boş araziye götürüp tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı

Kaynak: TELE1