Servetini bağışlamak isteyen kripto devi paraya ihtiyaç duymuyor

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 8:13 pm

Servetini bağışlamak isteyen kripto para kurucularından biri herkesi şaşırttı. Kendisi paraya pek ihtiyaç duymadığını ifade etti. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Servetini bağışlamak isteyen kripto para kurucusuna geçmeden önce kısa bir değerlendirme yapalım. Küresel çapta servet elde edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Kimi zaman bu servete sahip olanlar büyük şaşkınlık bile yaratabiliyor. Mesela Elon Musk ya da Mark Zuckerberg bunlardan sadece birkaç tanesi.

Elon Musk’ın servetinin sadece yüzde 2 gibi bir bölümünün kullanılması bile dünya çapında açlığı bitirebilir. Bu durum gelir adaletsizliğinin en canlı örneklerinden bir tanesi. Elbette teknolojiye yatırım ve bu yatırımlar nedeniyle kazanılan paralar yanlış değil. Fakat herkesin aklında genelde aynı soru var. Bu kadar parayı ne yapacaklar?

kripto para

Dünyanın en büyük kripto para borsaları içerisinde yer alan Binance, her alanda öncü olmaya devam ediyor. Her ne kadar bazen tepki toplasa bile genel olarak kripto paralarda olumlu bir görüş elde ettiğini söyleyebiliriz. Bu borsanın kurucusu olan Changpeng Zhao servetinin neredeyse tamamını bağışlayacak.

 

Ekonomik durumunun iyi olduğunu ve bu nedenle çok fazla paraya ihtiyacı olmadığını söyleyen ünlü girişimci servetini dağıtacak. Mevcut mal varlığının yüzde 99 gibi bir bölümünü bağışlamayı düşünüyor. Kendisi kişisel serveti bakımından 2 milyar dolara sahip. Servetini bağışlamak isteyen kripto para devi böylece toplum tarafından takdir topladı.

Binance operasyonları merkezden yönetilecek: İşler iyice ciddileşiyor

Yaptığı açıklamalara bakıldığında ayrıca meme kripto paralara yatırım yapmadığını ifade etti. Kendisi bu alanda yatırım yapan kişiler hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.