Servet Yardımcı kimdir?

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 10:30 am - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 10:30 am

TFF Başkanlığı’na aday olan Servet Yardımcı’nın hayatı futbolseverler tarafından merak ediliyor. UEFA İcra Kurulu Üyesi olan Servet Yardımcı kimdir, ne iş yapmaktadır? İşte ayrıntılar…

UEFA İcra Kurul Üyeliği görevini sürdüren ve TFF Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Servet Yardımcı, 26 Aralık 1957’de Rize’de doğdu. Bir dönem amatör olarak futbol oynayan Yardımcı, Rizespor kulübünde yöneticilik yaptı.

Londra Metropolitan Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi.

Yardımcı ilk kez 2008 yılında Hasan Doğan’ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi.

Hasan Doğan döneminde Başkan Vekilliği görevini yürüten Yardımcı, sonrasında benzer şekilde Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili olarak görev yapmaya devam etti.

Mehmet Ali Aydınlar döneminde yönetim kurulu üyesi olan Yardımcı, 2012 yılında görevine başlayan Yıldırım Demirören döneminde ise 1. Başkan Vekili oldu.

Nihat Özdemir döneminde ise Türkiye Futbol Federasyonu’nun FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürüttü.

2015 yılında UEFA Yönetim Kuruluna girmek için aday oldu ancak seçilmedi. 5 Nisan 2017’deki 41. UEFA Kongresinde yapılan seçimi kazanan Yardımcı, UEFA Yönetim Kuruluna girdi. 2021’de yeniden aday oldu ve tekrar seçildi.

Yardımcı son olarak 2022 yılında yapılan TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulunda görevini bıraktı.

SERVET YARDIMCI NE İŞ YAPIYOR?

40 yıldır iş hayatında armatörlük ve tersanecilik alanında çalışan, aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Yardımcı, 2008 yılından itibaren çeşitli dönemlerde TFF yönetimlerinde yer aldı, bir süre de TFF Başkanlığı da yaptı.

Şenes Erzik sonrası UEFA’da en üst seviyede görev yapan ilk Türk olan Servet Yardımcı, 7 yıldır UEFA İcra Kurulu Üyeliği’ni sürdürürken, bu süreçte 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa Finali’nin Türkiye’de yapılmasını, Monte Carlo’dan sonra 2 yıl üst üste UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimlerinin Türkiye ev sahipliğinde organize edilmesini sağladı. Ayrıca 2032 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de (İtalya ortaklığıyla) yapılacak olmasına öncülük etti.

SERVET YARDIMCI BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Servet Yardımcı AA’ya yaptığı açıklamada ” Türk futbolunun içinde bulunduğu türbülanstan çıkması için TFF Başkanlığı’na adayım.” ifadelerini kullanarak başkan adayı olduğunu duyurdu.

Erdal Alkış kimdir?

Servet Yardımcı, Servet Yardımcı kimdir

TFF Başkanlığı’na aday olan Servet Yardımcı’nın hayatı futbolseverler tarafından merak ediliyor. UEFA İcra Kurulu Üyesi olan Servet Yardımcı kimdir, ne iş yapmaktadır? İşte ayrıntılar…

Kaynak: HABER MERKEZİ