Sertaç Bingöl’den Bahattin Yetkin’le ortak oldukları iddiasına yanıt

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2019 Çarşamba 4:35 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2019 Çarşamba 4:35 pm

İSBAK’a atanan Bahattin Yetkin’le bir teknoloji şirketinde “ortak olduğu” iddiasıyla gündeme gelen Sertaç Bingöl, açıklama yaptı.

CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün kardeşi Sertaç Bingöl, İSBAK Genel Müdürlüğü görevine atanan ancak daha sonra istifa eden Bahattin Yetkin’in şirketi NOVOTELY ile olan ilişkisine açıklık getirdi.

Sertaç Bingöl şu açıklamayı yaptı:

“2017 yılında TEKNOKENT’e girebilmek için girişimlerde bulundum. Teknokent’te yer bulmak ve faaliyet yürütebilmek mevcut yapıdan dolayı hayli zordu. Bu sırada İstanbul Avcılar Teknokent yöneticisi Sezgin Erzan, varolan bir şirketi devralmamın işimi kolaylaştıracağını belirtti. Erzan, ismi daha sonra İSBAK’taki atamalarla gündeme gelen Bahattin Yetkin’in şirketinin bu tür bir hisse devrine hazır olduğunu olduğunu söyleyerek bizi yönlendirdi.

NOVOTELY adlı şirketin hisselerinin bir bölümünü aldıktan çok kısa bir süre sonra, henüz hiçbir ihaleye girmemiş ve iş yapmamışken hem Bahattin Yetkin’in hem de şirketi birlikte kurduğu Ejder Seçkin’in tüm hisselerini de devraldık. Böylece, Bahattin Yetkin’in şirket müdürlüğü görevi de ortaklığı da sona erdi.

10 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen bu hisse devri, Ticaret Sicil Gazetesi’nde de yer aldı.

2017’de gerçekleşen bu işlemleri, CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili ağabeyim Tekin Bingöl ile ilişkilendirmek ve bugünkü süreçle bağlantı kurmak haksızlıktır. Ağabeyim Tekin Bingöl, adı geçen şirkete ortak değildir.

Biz o dönem şirketi devralırken, ne İBB seçimleri ne de Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı gündemde ydi. Bahattin Yetkin’le tamamen tesadüften ve zorunluluktan kaynaklanan şirket devri işlemini farklı bir zemine çekmenin kimseye fayda getirmeyeceğini düşünüyor ve gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunma ihtiyacı hissediyorum.”