TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon mücadelesi son haftada sürerken, Serikspor, lider Esenler Erokspor karşısına U19’la çıktı. Bursaspor karşılaşan ikinci sıradaki Vanspor karara tepki olarak sahadan çekildi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Serik Belediyespor, lider Esenler Erokspor karşısına U19’la çıktı. İki puan farkla ikinci sırada bulunan ve şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor, Serik Belediyespor’un karşılaşmaya U-19 takımıyla çıkmasını protesto ederek Bursaspor’la oynadığı maçın 20’inci dakikasında sahadan çekildi.

Zirvede yer alan Esenler Erokspor’un haksız şekilde 3 puan alacağını belirten Van ekibi, Bursaspor maçının ilk 1 dakikasında orta sahada toplanarak alkışlı protestoda bulundu.

Vanspor’un X hesabından da “Adaletsizliğe Karşı Dik Dur! Futbolun Kara Günlerini Sonlandırmak adına!” paylaşımı yapıldı.

SERİKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ: YÖNETİM KURULUNUN KARARI…

Bu arada Serik Belediyespor Teknik Direktörü Cem Kavçak konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bugün şampiyonluğu doğrudan etkileyecek Esenler Erok maçına yönetim kurulunun U19 takımı ile maça çıkma kararı alması sebebiyle oluşacak şaibeli ortamın içerisinde adımızın bulunmasını istemediğimizden dolayı bizde teknik ekip olarak maça çıkmama kararı aldık.”

MAÇ ÖNCESİ ‘SAHAYA ÇIKMAYIZ’ DEMİŞLERDİ

Vanspor karşılaşma öncesi de Serik Belediyespor’un lider Esenler Erokspor maçına U19 takımıyla çıkabileceğine yönelik dedikodular olduğunu belirterek “Ligin kaderini belirleyecek olan Serik Spor ve Esenler Erokspor müsabakasına U-19 takımıyla çıkılması durumunda Van Spor Futbol Kulübü olarak temiz futbolu desteklemek adına bu duruma tepki göstermek maksadıyla Bursaspor müsabakasına çıkmama kararı aldığımızı tüm spor kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” açıklamasını yapmıştı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor’dan rest: Maça çıkmayız