Şeriatçılar Aydın’da tevhid bayrağı ile gövde gösterisi yaptı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 11:55 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 1:07 pm

Aydın’da onlarca araç Tevhit bayrağı açarak  gövde gösterisi yaptı. KPSS sınavının gerçekleştiği saatte korna çalarak ve son ses müzik açılması ile yapılan konvoy, sosyal medyadan büyük tepki topladı. 

Aydın’da  Telli dede Karakolu yolu üzerinde onlarca araç beyaz Tevhid bayrağı açarak konvoy yaptı. Bayrağın Taliban tarafından kullanılan tevhid bayrağı olduğu iddia edilirken konvoyun KPSS sırasında geçişi büyük tepki yaptı.

“BANGIR BANGIR KORNA ÇALARAK KONVOY”

İhbar Aydın isimli Instagram hesabı tarafından paylaşılan görüntüleri çeken kişi, “Eski Tellidede Karakolu yolu üzerinde çektim bu görüntüyü, saat 11:45 sıraları idi. İnsanlar yıllarını vermiş, hazırlanmış sınava girdiler bugün (KPSS). Bu arkadaşlarda son ses müzik, bangır bangır korna çalarak, ellerindeki bez parçalarını sallaya sallaya konvoy yapıyordu. İnsanlık olarak ne ara bu hale geldik yahu?” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN TEPKİ

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, söz konusu görüntüye Twitter hesabından tepki gösterdi. Özdağ, “Gidecekler! Gerekirse zorla gidecekler. Türkiye’nin cihatçı selefi, vahabi, bölücü terör örgütlerinin oyun alanı olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

AYASOFYA’DA DA AÇMIŞLARDI

Kimliği belirlenemeyen bir grup, 2020’de Ayasofya’nın ibadete açılmasından sonra beyaz tevhid bayrağı açarak tekbir getirmişti.

‘Tevhid bayrağı’ üzerinde, Müslümanlık inancında “Allah’tan başka Tanrı yoktur, Muhammed Allah’ın elçisidir” anlamına gelen “La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah” sözleri yazılı olsa da, sözlerin beyaz zemin üzerine siyah yazıyla yazılı versiyonunun Taliban tarafından örgüt bayrağı olarak kullanıldığı biliniyor.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, tartışma yaratan görüntülere ilişkin açıklamada bulundu.

Emniyet’in açıklamasında, “31 Temmuz 2022 günü saat 12.30 sıralarında sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılan İlimiz sınırları içerisindeki bir düğün konvoyuna ait görüntüler ile alakalı gerekli araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Bir grup Ayasofya’da Taliban bayrağı açıp, tekbir getirdi