Diamond Tema ve Asrın Tok videosu soruşturmalık oldu! İletişim Başkanlığı videonun kaldırılmasını istedi

Yayın tarihi: 16 Haziran 2024 Pazar 11:07 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2024 Pazartesi 2:25 pm

Katıldığı bir YouTube programında Asrın Tok ile ‘şeriat’ tartışmasına girmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan araştırmacı ve YouTuber Diamond Tema sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

YouTube’da ‘Yer6’ isimli kanalda şeriatı savunan Asrın Tok ile tartışan Diamond Tema hakkında soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda programın yayından kaldırılması için talepte bulunuldu.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamda, ”

Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/ 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diamond Tema programda Asrın Tok ile ‘şeriat’ tartışmış, Asrın Tok şeriatı savunan tarafta yer alırken Diamond Tema şeriat karşıtı tarafta yer almıştı. Programın yayınlanmasının ardından Diamond Tema şeriat yanlısı sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterilmişti.

DİAMOND TEMA: NE HUKUKEN NE AHLAKEN ORTADA BİR SORUN YOK

Hakkında soruşturma başlatılan Diamond Tema ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Iyiyim arkadaşlar sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukûken ne de ahlâken ortada bir sorun yok. Ifademizi verir duruşmaya çıkarız olur biter.”

Diamond Tema yaptığı diğer paylaşımlarda da şu ifadeleri kullandı:

“Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira. Unutturmak için her şeyi yapıyorlar. Bir de videoyu sildireceklermiş. Sildirin ben yüklerim…”

“İlk defa yalnız olmadığımı hissediyorum. İyi ki varsınız. Gerçekleri hiçbir zaman susturamadılar, susturamazlar da. Bunların derdi bizimle değil. Kendi inançlarıyla yüzleşemiyorlar her şey bundan ibaret.”

“ŞERİAT PROPAGANDASI YAPAN ADAMIN SÜLALESİ RAHAT, BEN LAİKLİĞİ SAVUNDUĞIM İÇİN…”

“Anayasaya aykırı bir şekilde şeriat propagandası yapan adamın sülalesi rahat, bana ise laikliği ve cumhuriyeti savunduğum için dört koldan, araya bin tane adam sokup bayram günü operasyon çekiyorlar”

Kaynak: TELE1