Sergen Yalçın’ın değil Erol Bulut’un oyun stratejisi skoru belirler

Yayın tarihi: 21 Mart 2021 Pazar 2:49 pm - Güncelleme: 21 Mart 2021 Pazar 2:49 pm

Hülya Coşkun

Her iki takım adına iyi potansiyellerin ortaya konduğu mücadeleci, keyifli bir maç izleyeceğimiz yönünde.

Elbette favori Beşiktaş.

Fenerbahçe için karşısında 40 maçta 28 galibiyet alan Sergen Yalçın ve takımı var.

Bu nedenle Erol Bulut neredeyse enerjisi ve motivasyonu tüm maç boyunca sürdürebilen etkili olabilecek oyuncularla sahada olmak isteyecektir.

Böyle ümit ediyorum.

Beklentim gerçekleşirse, futbolcular sahanın her yerinde ve oyunun her bölgesinde topa sahip olmak ve gol aramak için aktif, efektif ve koordineli olmaya çalışacaktır.

Bu durumda, Beşiktaş takımının futbolcuları için bu maç derbi olması nedeniyle, yeniden kazanmanın hissettireceği keyfi tatmak hevesi içinde, daha iyi -en iyi – olmak için kendileriyle yarıştıkları bir maç olurken; Fenerbahçe için, stresli başlar ve futbolcuların kazanmak için çok
fazla zihinsel, fiziksel ve psikolojik efor göstermelerine ihtiyaç duyulur.

Fenerbahçeli futbolcular adına kazanmak için kendilerini ve oyunlarını yeniden keşfetmeleri gereken bir maç olacak diyebiliriz.

Bir başka açıdan da değerlendirirsek, Beşiktaş dengeli ve rahat gol atabilen ve istikrarlı oyunla galip gelebilen bir takım.

Fenerbahçe ise oyun konusunda istikrarı yakalayamamış bir takım. Bu nedenle aslına bakarsanız derbiyi kazanma ihtimali daha yüksek.

Yukarıda da belirttiğim gibi Fenerbahçe takımı çok iyi bir oyunla karşımıza çıkabilir.

Rakibin oyununu kilitleyebilir.

Ama belirtmeden geçemeyeceğim konu, bir büyük risk ve maçın sonucunu belirleyecek olanın Erol Bulut’un takımı çakılı tutup pas pas pas, kaleciye pas oyunu oynatmasıdır.

Bu oyunu oynatırsa Beşiktaş 5-6 gol atar ve farklı skorla maçı alır.

Twitter: @Hulya__Coskun

Instagram:  hulyacoskun