Sergen Yalçın’dan istifa sinyali

Yayın tarihi: 27 Kasım 2021 Cumartesi 11:52 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2021 Cumartesi 11:52 pm

Süper Lig’in 14. haftasında GZT Giresunspor’a 4-0 mağlup olan Beşiktaş’ta Sergen Yalçın ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi maçın ardından açıklamalar yaptı. Yalçın “Bu işin sorumlusu benim. Çözüm bulamıyoruz, söylenecek fazla bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’in 14. haftasında Giresunspor’a 4-0 mağlup olarak üst üste dördüncü yenilgisini alan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın ardından açıklamalar yaptı. Yalçın’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ÇÖZÜM BULAMIYORUZ”

“Neden böyle oldu derken, açıklaması kolay değil. Özellikle bugünkü maçı açıklamak çok zor. Biraz kader kısmet demek lazım. Bugünkü maç herhalde herkese kolay kolay nasip olmaz. Futbolda düşüşler olabilir ama hemen toparlamak lazım. Uzun süreli düşüşler büyük zararlar verir, hele büyük camialarda daha fazla verir. Bir türlü durumu toparlayamıyoruz. Uzun süredir bir dönüş yakalayamadık, bu da bizim için hoş değil. Sorumlu benim. Takımın başında ben olduğum için doğal olarak bana ait. Geçen sene nasıl başarılı bir sezon geçirdiysek, bu sezon tersini yaşıyoruz. Çözüm bulamıyoruz, söylenecek fazla bir şey yok. İşler iyi gitmiyor”

“TARAFTARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİM”

“Taraftarımızdan kendi ve takımım adına özür diliyorum. Onlar birçok şeyi hak ediyorlar. Bu sezon maalesef istediklerini veremedik, bunun da sorumlusu benim doğal olarak”

“10 kişi kaldık, yediğimiz 2. gol.. Oyuncuların motivasyonu çok düştü. Çok iyi başlıyoruz, oyuncularım tepki veremiyorlar. Kaleye gelen ilk top gol oluyor. Hakem arkadaşlar pozisyonları çok iyi değerlendiriyorlar. VAR en ufak pozisyonda aleyhimizde devreye giriyor. Bizim lehimizde olanlarda sezon başından beri devreye girdiğini görmedim. Bu tür hakem arkadaşların Türk futbolunda olmaması lazım. Büyük problem. Yarın çok daha büyük kaoslar meydana gelebilir stadyumlarda böyle yönetimler olursa. Bunu kaybettiğimiz için değil, genel olarak söylüyorum. Sadece bu maç özelinde konuşmuyorum. Çok ciddi bir tepki var Beşiktaş’a karşı. Bunu kenardan hissedebiliyoruz. Geçen hafta %100 penaltı pozisyonumuz var, bugün 2 tane VAR, 10 dakikada maçı bitiriyor. Oyun artık sahada oynanmıyor. Tamamen televizyon önünde oynanıyor. Bu da benim için en üzücü taraf”

“İŞLER İYİ GİTMİYOR”

“Bazen düzeltemiyorsunuz işleri. Burada kimin olduğunun önemi yok. Oyuncuların psikolojisi bozuluyor, reaksiyon göstermesi gerekiyor ama dönüşü yapamıyor. Bizden daha üzgün birisi olabilir mi? Ama yapacak bir şey yok. Çok da fazla zarar vermek istemiyorum. Taraftarlarımız çok sahip çıkıyorlar bize. İşler kötü gittiği zaman sorumluluk alabilecek kapasitedeyim. İşler iyi gitmiyor, kazanamıyoruz. Birçok sorunumuz var. Biraz da kader maalesef bizi buraya götürüyor. İlk 10 dakikada 4 tane yüzde 100 pozisyonumuz var ama top kaleye girmiyor, kaleye gelen ilk atakta penaltı oluyor. Tabii ki bu düşüşten üzgünüz ama elimizden gelen bu”

“TARAFTARLAR HAKLI”

“Taraftarların oyunculara verdiği tepki kadar doğal bir şey olamaz. Başarıda nasıl ödül alıyorsanız başarısızlık kısmında da o protestoya maruz kalırsınız. Biz de zamanında oynadığımızda çok protesto edildik. İyi gittiğimizde de el üstünde tutulduk. Futbol oynayan herkes hisseder bunu” diyerek devam etti.

“YARIN BAŞKANLA KONUŞACAĞIZ”

“Asla öyle bir düşünce içine giremem. Doğal olarak sorumlu benim. Yöneten benim. Geçen sene 2 kupa aldığımızda sorumlu nasıl bensem, bugün de sorumlu benim. Bu camia bizim camiamız. Kendi adıma çok da fazla zarar vermek istemiyorum. Gidişatımız iyi değil. Yarın başkanla oturup durum değerlendirmesi yapacağız. Bu gidişat iyi bir gidişat değil. Futbol böyle. Kimi zaman iyi gidersiniz, bazen sevinir bazen üzülürsünüz. Yarın başkanla oturup durum değerlendirmesi yapacağız”

“İSTİFA DA GÜNDEMDE”

“Bu konu da dahil birçok konu gündemimizde. Yarın belli olacak”

BAŞKAN AHMET NUR ÇEBİ: SERGEN’İ DİNLEDİKTEN SONRA GEREKENİ YAPARIZ

Yenilgi sonrası konuşan bir diğer isim Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu. İstifası konuşulan Teknik Direktör Sergen Yalçın hakkında konuşan Çebi, ” Sergen Yalçın’ı dinledikten sonra gereken neyse onu yaparız. Haklı gerekçeleri varsa söyleyecek bir şeyimiz yok. Ayağa kalkıp yolumuza devam edebilecek anlayış ve tutum görebilirsem, Sergen Yalçın ile yürümeyi tercih ederim” şeklinde konuştu.

HAKEMLERE ELEŞTİRİ

Hakem yönetimlerine tepki gösteren Çebi, “MHK’nin değişmesi yetmemiş. Ya beceremiyorsunuz, ya da niyetiniz kötü. Gerekeni yapın. Yapmıyorsanız, size verdiğimiz hoşgörü bitmiştir. Bu geceden itibaren artık son derece tepki göstereceğimizi ilan ediyorum. TFF ve MHK’ya sesleniyorum. Bize söz verdiniz! Düzelteceğiz dediniz ama düzeltemediniz! Gerekeni yapın. Gerekeni yapmıyorsanız bizim size vermiş olduğumuz hoşgörü bu gece bitmiştir! Çete veya örgütlü iş yapıyorsanız ortaya koyacağız” dedi.

Çebi, “Biz nereden düştüysek oradan kalkarız. Bu bir dibe vurmadır. Dibe vurmanın sonucunu da lehte faydalarını zaman içinde göreceğiz. Çözüm götüreceğiz. Çözümsüzlük varmış gibi gösterenlere; hayır, biz geldik birçok sorunu çözdük. Bu da çözülecek sorunlardan biri.” ifadelerini kullandı.

 

Beşiktaş taraftarından, Giresun mağlubiyeti sonrası Sergen’e tepki