Serbest bırakılan Cengiz Erdinç’ten Tolga Şardan için çağrı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 3:36 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 3:38 pm

Gözaltına alınıp yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrolle serbest bırakılan gazeteci Cengiz Erdinç tutuklanan meslektaşı Tolga Şardan için ‘mücadele’ çağrısı yaptı.

Balıkesir’de gözaltına alınan Kısa Dalga yazarı, gazeteci Cengiz Erdinç, Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışına çıkma yasağı ve haftada bir gün imza verme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Erdinç, gözaltı sonrası bugün bir açıklama yaptı. Erdinç önceki gün tutuklanan gazeteci Tolga Şardan’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

‘BUNU YENİ ÖĞRENİYORUM DOĞRU BİLGİ VERİLMEMİŞ’

Erdinç, şunları söyledi: “Bir zorlu 24 saat kadar geçirdikten sonra özgür, sadece adli kontrolü olan bir gazeteci olarak buradayım. Haftada bir imza vereceğim ve yurt dışına çıkmam yasak. Zaten böyle bir niyetim de yok, bu ülkede gazetecilik yapmaya devam edeceğim. Herkese teşekkür ederim; tanıdığım tanımadığım destek olan, arayan soran herkese, avukatlarıma… Sadece ifade özgürlüğü için seferber olan, gece yarısı Ankara’ya giden, oradan Ayvalık’a dönen, çünkü doğru bilgi verilmemiş, bunu yeni öğreniyorum ben.

Gazeteci Cengiz Erdinç adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

‘SAVCI HABERİMLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY SORMADI’

Nezarette geçirdim bir geceyi, polisler çok düzgün davrandılar, onunla ilgili bir sorun yok ama dediğim gibi avukatlarıma haber verilmemesi ağır bir durum. Niye böyle olduğunu bilmiyorum. Bu sabah savcı karşısına çıktım. Savcı bana haberimle ilgili hiçbir şey sormadı. Sadece iki tweet sordu. ‘Bu sizin mi ve bu hesap sizin mi’ diye sordu. Evet, dedim, bunlar doğrudur. Bunun üzerine adli kontrol kararıyla serbest bırakıldım.

‘HAPSE TIKAMAZSINIZ’

Burada önemli olan şu; evet, ben serbest bırakıldım ama gazeteci Tolga Şardan hala hapiste. Ben dört metrekare bir yerde bunun ne olduğunu biliyorum. O, eşinden ve çocuklarından uzakta. Sadece gazetecilik yaptığı için hapiste. Bu kabul edilemez bir durum. Olmayacak bir şey bu. Muz cumhuriyeti falan değil burası. Evet, o oluyor bu oluyor ama bir gazeteciyi doğru yaptığı haber yüzünden buna rağmen yalan haber diye hapse tıkamazsınız. Olmaz, bu kabul edilebilir bir şey değil.

‘TOLGA ŞARDAN İÇİN HERKESİ ASLA PES ETMEMEYE, MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM’

Bu ülkenin insanları, bu ülkenin ahlakı, hukuku ne olursa olsun… Evet, hukuk ayaklar altında, yerlerde, yargı bağımsız değil ama bu şartlarda bile kabul edilemez. O yüzden Tolga Şardan’ın tutukluğunun kaldırılması için herkesi asla pes etmemeye, mücadeleye devam etmeye davet ediyorum. Herkese teşekkür ederim, kendimi hiç yalnız hissetmedim, bunun için ayrıca teşekkür ederim.”

Gazeteci Cengiz Erdinç adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı