Sera Kadıgil’den Sağlık Bakanlığı’na HPV sorusu: Neden ücretsiz değil?

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 11:25 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 11:39 am

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, HPV aşısının neden ücretsiz olarak uygulanmadığını sordu.

TBMM Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor. Görüşme sırasında söz alan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya HPV aşısı ile ilgili sorular sordu. Kadıgil konuşmasında, bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı’ndaki erkek bürokratların fazla olmasını eleştirerek, “Kadınların dertlerinin pek umrunuzda olmadığı bakanlığınızın tutumundan anlamak mümkün en basiti arkanızdaki bıyıklı ordusundan anlaşılıyor sayın bakan” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı’nı temsil eden kadın sayısının az olduğunu eleştiren Kadıgil “Hal böyle olunca Sağlık Bakanlığı’nın kadın sağlığını düşündüğünü düşünmek gerçekten hayalci bir tutum oluyor” ifadelerini kullandı.

Kadıgil’in sorduğu sorular şöyle:

”Neden HPV aşısı ücretsiz uygulanmıyor?”

“Neden verdiğim kanun teklifi aylardır bekliyor?”

“Neden kadın sağlığı Sağlık Bakanlığının umurunda değil?”

Kadıgil, HPV aşısının ne kadar maliyeti olduğunu öğrenmek için Sağlık Bakanı Koca’nın hastanesini de aradığını söyleyerek, “Aşı bedeli 700 lira şırınga ile 850 liraya geliyor. 3 doz olmak istesen 2100 lira tutacak, asgari ücretli birisi bu maliyeti nasıl karşılasın” şeklinde konuştu.

Kadınlar 25 Kasım için sokakta! Polisten sert müdahale