Sera Kadıgil: Erdoğan’ın Bülent Ersoy’u ağırlaması Soylu’ya tokat gibi yanıt

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 6:23 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 9:16 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftarına katılan ünlüleri eleştirdi. LGBTİ+’ları hedef tahtasına koyan açıklamalar yapan Süleyman Soylu’yu eleştiren Kadıgil,  “Erdoğan’ın Türkiye’nin en ünlü kadın transını sofrasında ağırlaması aslında Erdoğan’dan Soylu’ya tokat gibi yanıt” dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil TBMM’de düzenlediği gündem değerlendirme toplantısında geçtiğimiz günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen iftar yemeğine katılanları eleştirdi.

TİP Sözcüsü Kadıgil, iftarın “yandaş sanatçılarla” yapıldığını söyleyerek, “Evet Hülya Avşar’ın da salık verdiği üzere halk simide talim edecek ki Lale Devri’nin makbul sanatçıları saraylarda şatafat içinde ağırlanabilsinler, ejder meyveli smoothielerini içebilsinler. Kestane ballı manda yoğurdu ve hurmayla günü tamamlayabilsinler” dedi.

‘ERDOĞAN’DAN SOYLU’YA TOKAT GİBİ YANIT’

İftar yemeğine katılan sanatçılara, “Biriniz kültür sanat emekçilerinin gerçek dertlerini anlattınız mı? Kapanan sahnelerin ödeneme hale gelen faturaların hesabını sordunuz mu? Sanatçıların sosyal medya hesapları üzerinden tutulan kara listeleri sözleşmelere eklenen vallahi siyasi yorum yapmayacağım maddelerini konuşanınız oldu mu?” sorularını yönelten Kadıgil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+’ları hedef alan açıklamalarını hatırlattı.

İçişleri Bakanı Soylu’ya ilişkin, “Suçlularla fotoğraf çektirmeye ara verdiği zamanlarını LGBTİ+’lara saldırmakla değerlendiren Süleyman Soylu’nun bu yine bu ülkenin yurttaşlarının bir bölümünü cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle hedefe koydu” ifadelerini kullanan TİP’li Kadıgil, iftar yemeğine katılan Bülent Ersoy’a hitaben şunları kaydetti:

“Sayın Ersoy’a açıkça sormak gerekir; LGBTİ+’lar hele hele trans kadınlar bu ülkede her gün olmadık zulme uğrarken bu zulmün baş müsebbipleriyle aynı masada oturmaya gerçekten hiç mi utanmıyor? Bu açıklamanın üzerine Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin en ünlü kadın transını sofrasında ağırlaması aslında ‘Erdoğan’dan Soylu’ya tokat gibi yanıt’ olarak da yorumlanabilir elbet!”

Lakin gönül isterdi ki Bülent Ersoy tüm düşmanlaştırılan LGBTİ+lar için bir duruş sergileyebilseydi. Saraya da bir önerim var; madem yılgın bir hoşgörüyle de olsa bazı translara karşı toleransınız yüksek o halde. Bir gün de aynı Eryaman olayında olduğu gibi İzmir’de polis zoruyla evinden mahallesinden sürülmek istenen trans kadınları davet edin. Bir gün de katledilen Hande Kader’in yakınlarını, her gün öldürülme tehlikesi altında hayata tutunmaya çalışan arkadaşlarını davet edin. Etmezsiniz, çünkü belli ki trans kadınların da ancak zengini ve yandaşı makbul.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇAĞRISI

28 Nisan 2022 Perşembe günü saat 09.45’te Danıştay 10’uncu Dairesi’nin, İstanbul Sözleşmesi’ne dair davaları esastan görüşeceğini hatırlatan Kadıgil, “Danıştay’ın vereceği karar; sadece İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararının hukuksuzluğuna ve buna yönelik iptal taleplerimize ilişkin değil, aynı zamanda, Türkiye’nin geleceği ve hukukun üstünlüğü adına da belirleyici olacak. Hep birlikte orada olacağız” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı erkek öğrenci yurdunda yönetim tarafından öğrencilerin yemekhane ve kantine şort ve kısa pantolonla girmesinin yasaklanmasını da gündeme getiren Kadıgil, “Üniversitedeki dayılar tarafından yemekhane ve kantin girişlerine ‘Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek kesinlikle yasaktır’ yazılı uyarı metni asılmış. KYK yurdu çıkma ihtimali milli piyango çıkma ihtimalinden daha düşükken yasaklar bitmek bilmiyor. Koşullar berbat yemekler berbat. Öğrencilerin yurt sorunu için kanun teklifi verdik aylardır bekliyor bir adım atılmıyor” ifadelerini kullandı.

Sera Kadıgil: Meclis yaşlı, zengin, heteroseksüel erkekler kulübü