Şenyaşar soruşturmasında çok sayıda gözaltı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 6:21 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 6:21 pm

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde iddiaya göre AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları yaptığı sırada işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşarlar ile silahlı çatışmaya girmiş daha sonra hastaneye kaldırılan Celal, Adil ve baba Hacı Esvet Şenyaşar öldürülmüştü. Yürütülen soruşturmanın devamında AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın ailesinden isimlerin gözaltında olduğu belirtildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, başlayan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Yıldız’ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek öldürülmüştü. Olaylarda AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

FERİT ŞENYAŞAR TELE 1’E KONUŞTU

Şenyaşar ailesi ile ilgili yürütülen soruşturmada AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesinden isimlerin gözaltına alındığı ve dosyada gizlilik kararı olduğu belirtildi.

TELE 1’e konuşan Ferit Şenyaşar, “Valilik ile görüştüm. AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesinden isimler gözaltında. Savcılık ile görüştük. Dosyada kısıtlılık olduğunu söylediler. Sadece operasyonun başladığını biliyoruz.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde iddiaya göre AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesi ile silahlı çatışmaya girmiş, olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

İddiaya göre AKP’li Yıldız’ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde öldürülmüştü.

Yaşanan olaylarda AKP’li milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen işyeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrıldı. İşyeri dosyası ile ilgili açılan davada, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl ile hapis cezası verildi. Hastanede yaşanan ölümlere dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı devam ediyor.

Emine Şenyaşar’a ‘hakaret’ten para cezası verildi