Şentop: Ben de ’10 bin dolar alan siyasetçi açıklansın’ diyorum

Yayın tarihi: 3 Haziran 2021 Perşembe 3:27 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 3:58 pm

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi iddiasına ilişkin, “Bunu açıklayacak olan ben değilim. Ben de ’10 bin dolar alan kimdir, açıklansın’ diyorum” açıklamasını yaptı.

Siyasette “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi kim?” polemiği sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi’ ile ilgili yaptığı çağrıya daha önce “Bu bir siyasi bunaklık değilse ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık…” diye yanıt yanıt veren Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan yeni açıklama geldi.

Şentop, bu sefer ki açıklamasında da konunun muhatabının kendisi olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Konu 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir, bunu kim açıkların ötesine geçerek beni itham eden bir iftirada bulunmuştur. Yalan olduğunu bildiği halde böyle bir ithamda bulunmuştur. Bu kişinin siyasi bunaklık içerisinde olduğu veya bilerek kasten yapıyor ise bunun haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyledim. Bunu bilen de ben değilim açıklayacak olan da ben değilim. Ben de 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın diyorum.”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir siyasetçinin organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını öne sürmüştü. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulunarak, “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz” demişti.

Pakistan’da bulunan Şentop ise, Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri üzerine şu açıklamayı yapmıştı: “Bu bir eleştiri değil bir iftira… Bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim. Benden şunu talep edebilirler: Bunu Sayın Bakandan sorun, İçişleri Bakanı bunu cevaplasın, buna tevessül edin, aracı olun; bu olabilir, bu ayrı bir konu. Ama sorunun muhatabı ben değilim, sorunun muhatabı Bakan, onu bilen Bakan, benim bir bilgim yok. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Bunu açıklamamı istiyor benden. Bu bir siyasi bunaklık değilse eğer, bunun ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim.”

Şentop’un bu ifadeleri CHP’de tepkiye yol açmıştı.

TIKLAYIN – CHP’den Şentop’a yanıt: Pakistan Meclis Başkanı’na sor…

TIKLAYIN – “10 bin dolar alan siyasetçiye” ilişkin TBMM Başkanı Şentop’tan flaş açıklama

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu’ndan Şentop’a tepki: 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor?