Şener Şen ‘Zengin Mutfağı’ ile yıllar sonra sahneye döndü

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2021 Perşembe 11:58 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2021 Perşembe 11:58 am

Şener Şen, yıllar sonra tiyatro sahnesine döndüğü ‘Zengin Mutfağı’ ile sevenleriyle buluştu.

Vadi İstanbul Açık Hava Sahnesi’nde önceki akşam Şener Şen, yıllar sonra tiyatro sahnesine döndüğü “Zengin Mutfağı” ile sevenleriyle buluştu.

Başar Sabuncu’nun Vasıf Öngören’in aynı adlı tiyatro oyunundan beyaz perdeye aktardığı 1988 yapımı filmin başrolünde yine Şener Şen vardı. Varlıklı ve ülkücüleri destekleyen birinin evinde çalışanların hayatlarını anlatırken siyasi mesajlar veren oyun hala güncelliğini koruyor.

Oyun ilk kez, 1977 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından Başar Sabuncu rejisiyle sahnelendi. Bu oyunda Lütfü Usta rolünde yine Şener Şen vardı.

Oyunda, 1970 yılında, Türkiye’de büyük bir işçi eylemi olan 15-16 Haziran Olayları sırasında bir konağın mutfağında gelişen olaylar anlatılıyor. Oyunun mekânı olan “zengin mutfağı”nda aşçılık yapan iyi niyetli Lütfü Pehlivan, sınıf bilincine sahip olmayan ve çevresinde gelişen olaylara göre kendini konumlandırmaya çalışan bir karakter. Oyunda Lütfü Pehlivan karakterinin geçirdiği değişim gözler önüne seriliyor.

Yaklaşık iki saat süren oyunda, Şener Şen oyunu en başından sonuna kadar ayakta tutan isim.

Oyunda üstüne basa basa, ısrarla tekrarlanan replik, “ya bizdensindir ya da değil, ölçü önemli” cümlesi bugüne de bir mesaj niteliğinde.

Oyunun anlatıcılığını da üstlenen Şener Şen yani Lütfü Usta ile başlayan oyun yine Şener Şen ile bitiyor.