Şener: Özelleştirme kararını imzalamadığım için Erdoğan benimle konuşmuyordu

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 9:29 am - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 9:29 am

CHP Konya Milletvekili ve AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener, “Özelleştirme kararını imzalamadığım için Erdoğan benimle konuşmuyordu” dedi.

AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener, Türkiye Varlık Fonu kapsamına alınan Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesinin Katar’a satılması ile yeniden gündeme gelen özelleştirmeler ile ilgili Özelleştirme Dairesi Başkanlığı döneminde yaşananları anlattı.

Halen CHP Konya Milletvekili olan Abdüllatif Şener, 2002 ile 2007 yılları arasında AKP tarafından gerçekleştirilen özelleştirmelerin hiçbirinde imzası olmadığını söyledi. Önüne gelen özelleştirme kararlarını imzalamadığı için Dönemim Başbakanı Tayyip Erdoğan ile daha hükümette görev almaya başladığı 15’inci günden itibaren aralarının açıldığını ve diyaloğun koptuğunu anlatan Şener, Erdoğan’ın yurt dışı gezilerinde vekalet görevinin kendisine verildiğini ancak buna rağmen Erdoğan’ın havaalanlarında kendisi ile konuşmadığını söyledi

ARTI TV’de yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında konuşan Şener özelleştirme politikaları ile ilgili döneminde yaşananları şöyle anlattı:

“2002 yılında Gül hükümeti döneminde Özelleştirme İdaresi bana bağlıydı. 3 ay sonra Sayın Erdoğan geldi ve Gül döneminde üzerimizde olan görevler devam etti değişiklik olmadı. Özelleştirmeler ile ilgili ben Sayın Erdoğan ile ilk 15 günde arayı açtım. Daha doğrusu aranın açılmasına kendisi yol açtı. Neticede ben Özelleştirme İdaresi’ni bıraktım daha sonra Özelleştirme Yüksek Kurulu’nda görev aldım. Orada da bir terslik vardı. Zaten önüme gelen ilk kararnameyi imzalamadım, bana küsmüştü ve tam 2 ay küs kaldı. Bana Başbakanlık vekaletini bırakırdı ama havaalanında ben bir şey fısıldasam bile cevap vermezdi (Erdoğan). Sonra özelleştirme Yüksek Kurulu üyeliğini terk ettim. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapmış olduğu özelleştirmelerin hiçbirinin altında benim imzam yoktur. Sadece iki konu geldi bana o da Planlama Yüksek Kurulu üyesi olduğum için. İkisini de imzalamadım. Dolayısıyla ne Özelleştirme Yüksek Kurulu ne de Özelleştirme İdaresi vasıtasıyla 2000-2007 arasında yapılan özelleştirmelerin hiçbirisinde benim imzam yoktur.”