Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler: Bu gelen işçinin ayak sesleri

Yayın tarihi: 19 Ocak 2021 Salı 10:31 am - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 10:31 am

Çorum’da Ekmekçioğulları Fabrikası’nda sendikaya üye olmalarının ardından işten çıkan işçiler, Ankara’ya yürüyeceklerini duyurdu.

Çorum’da bulunan Ekmekçioğulları Fabrikası’nda çalışan işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. 43 gündür eylem yapan işçiler, işlerini geri almak talebiyle Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katılımıyla Kadeş Barış Meydanı’nda toplanan işçiler, “Açlıktan ölmeyiz, yolumuzdan dönmeyiz”, “Ölüm olsa sonumuz, Ankara’dır yolumuz” şeklinde sloganlar attı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, yaptığı konuşmada, işçilerin 43 gündür eylem yaptığını söyledi. Serdaroğlu, “Buradan fabrikaya kadar yürüyüp hakkımızı savunacağız. Daha sonra işçi kardeşlerimizle Ankara’ya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gideceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından 100 civarında işçi, Çerkezoğlu’nun da katılımıyla Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaya doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da katıldı.