Sendikalar, asgari ücret için bir araya geldi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 3:10 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba 3:10 pm

Asgari ücret görüşmeleri öncesi, 3 işçi konfederasyonu toplandı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, toplantılar başlamadan önce bir araya gelerek izlenecek yol haritasını görüştü.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın çağrısı üzerine Türk-İş Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı. Görüşmede 2022’de geçerli olacak asgari ücretle ilgili izlenecek yol haritasını görüşüldü.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda genel başkanlar, 2022’de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritasını görüşerek bu süreçte temel alınacak ilkeler konusunda teknik düzeyde çalışmalar yapılmasını kararlaştırdı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında başlayacak. İşçi tarafını Türk-İş’in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek.

Türk-İş’in Ekim 2021 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarını gösteren açlık sınırı 3 bin 93 lira oldu.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı olan yoksulluk sınır ise ilk kez 10 bin 75 TL’ye çıktı. Aralık ayında 8 bin 436 lira olan yoksulluk sınırı ekim ayına kadar yüzde 19,4 arttı.

AKP’li vekil Nergis: Asgari ücreti düşünenler düşünsün