Selvi: Sosyal medya operasyonlarına şimdiden hazır olun

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 11:36 am - Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma 11:41 am

AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, seçimlere ilişkin yazısında “Sosyal medya operasyonlarına şimdiden hazır olun derim” ifadesini kullandı.

AKP’nin ‘Dezenformasyonla mücadele yasası’ olarak adlandırdığı sosyal medya yasasının detayları merak edilirken, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi seçimlere ilişkin kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Sosyal medya operasyonlarına şimdiden hazır olun derim” diyen Selvi, şunları kaydetti: “2023 seçimlerine dönük tartışmalarda, ya muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını ya da Millet İttifakı’nın mı yoksa Cumhur İttifakı’nın mı kazanacağını tartışıyoruz ama asıl tartışmamız gereken konu, seçim sürecinde en çok sosyal medya manipülasyonlarıyla boğuşmak zorunda kalacağımız gerçeğidir. Sosyal medya operasyonlarına şimdiden hazır olun derim. Genç kuşağın en çok sosyal medyadan etkilendiği düşünülürse, sosyal medya operasyonlarının ne denli etkili olacağı unutulmamalı.”

AKP’nin konuyla ilgili çalışmasına da değinen Selvi, “Almanya, İngiltere, Fransa ve Singapur örneklerinden de yararlanarak sosyal medya üzerinden yürütülen beşinci kol faaliyetlerini engellemeye, dezenformasyonun önüne geçmeye dönük düzenlemeler üzerinde duruluyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal başkanlığında yürütülen çalışmalar belirli bir seviyeye ulaşınca, önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşülerek son şekli verilecek” ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMI 

AKP’li Mahir Ünal ‘sosyal medyada çıkan yalan ve iftira haberlerle ilgili’ çıkacak düzenlemeyi açıkladı