Selvi: Harekatın ucu açık, sona erme tarihi özellikle verilmedi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2019 Salı 9:26 am - Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 9:26 am

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’ 7. gününe girerken, AKP kulislerinin önemli ismi Abdülkadir Selvi’den harekata ilişkin bilgiler geldi. Selvi, harekatın takvimine ilişkin bir sınırlama olmadığını söyledi.

Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde harekatın takvimine ilişkin bilgiler verdi. Selvi, “Bakan Akar’ın iki liderle görüşmesinde operasyonun ne zaman sona ereceği konusunda özellikle bir tarih verilmemiş. Bu ucu açık bir operasyon. Operasyonun nihai hedefinin terör koridorunu ortadan kaldırmak olduğunu söylemiş” dedi.

Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Sahada ise çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye, Barış Pınarı harekâtına bir derinlik verdi. Sınırımızdan 30 kilometre içeriye inileceği açıklandı. Ama operasyonun çerçevesi Resulayn ve Tel Abyad’la sınırlı tutulmadı. Tel Abyad’da kontrolün sağlanmasından sonra sahada yaşanan hareketliliğin nedeni de bu. “Şimdi Türkiye’nin hedefi neresi” sorusu değer kazandı. İlk hedefin Menbiç olduğu anlaşıldı. Ama bu, sırada Kobani’nin olduğu gerçeğini göz ardı etmemize neden olmamalı.

Peki, kontrol sağlanan Resulayn ve Tel Abyad’da ne oluyor? Bomba imha ekipleri tarafından terör örgütünün yaptığı tuzaklamalar etkisiz hale getiriliyor. Tünellerin ve evlerin içine yerleştirdikleri bubi tuzakları, uzaktan kumandalı patlayıcılar imha ediliyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında görev alan deneyimli personelden yararlanılıyor. Şehir savaşı yaşanmadığı için Resulayn ve Tel Abyad’da düzenin kurulmasının daha kolay olduğu ifade ediliyor.

Milli Savunma Bakanı Akar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek harekâta ilişkin bilgilendirdi. Akar’ın “Harekât planlanan takvimden daha önde gidiyor” dediği ifade ediliyor. Bakan Akar’ın iki liderle görüşmesinde operasyonun ne zaman sona ereceği konusunda özellikle bir tarih verilmemiş. Bu ucu açık bir operasyon. Operasyonun nihai hedefinin terör koridorunu ortadan kaldırmak olduğunu söylemiş.”