Selvi: Erkam Yıldırım malzemeleri yanında götürmüş

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 11:04 am - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 12:28 pm

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erkam Yıldırım’ın test kiti ve maskeyi yanında götürdüğünü ve bu yüzden gümrükte kaydı olmadığını yazdı. Selvi’ye sosyal medya çok sayıda tepki geldi.

Suç örgütü lideri Sedet Peker’in uyuşturucu suçlamalarıyla gündeme gelen eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretine ilişkin gümrük kayıtlarında maske sevkiyatına rastlanmadığı ortaya çıkmıştı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretine ilişkin gümrük kayıtlarında maske sevkiyatına rastlanmamasını ‘nedenini’ şöyle açıkladı:

“Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela’ya maske sevkıyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi.”

SELVİ’YE TEPKİ YAĞDI: BÜYÜK FEDAKARLIK

Selvi’nin ifadelerine sosyal medyadan tepki yağdı. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, yazıyı hatırlatarak “İnsan bunu yazarken utanır be! Utanır utanır!” derken, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, “Yahu, bu senin seviyen için bile çok saçma bir yalan @abdulkdir_selvi” tepkisini gösterdi.

Saadet Partili Ali Aktaş da yazıyı hatırlattı, “Demek ki 10 bin km öteye yaklaşık 20 bin TL uçak parası ödeyerek beş on maske dağıtmaya gitmiş. Büyük fedakarlık!” dedi. Avukat Kerem Altıparmak ise, “Migros torbasına koyduğu 200 maskeyi kıtalararası uçup Caracas’a götürmüş yani? Çok mantıklı ve ikna edici sayın @abdulkdir_selvi” diye yazdı.

Selvi’ye tepkilerden bazıları şöyle:

YAZININ TAMAMI 

TIKLAYIN – Ne maske var ne test kiti! Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gittiği dönemin gümrük kayıtları ortaya çıktı