Selvi en sevdiği soruyu sordu: Hani Erdoğan diktatördü!

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 8:45 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 10:20 am

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dislike atan Z kuşağına gözdağı vererek, “Gençler, dislike atan dislike’lanır” ifadelerini kullanmıştı. Bugünkü yazısında ise, ‘Hani Erdoğan diktatördü?’ ifadelerini kullandı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, “Bir babanın sosyal medya isyanı” başlıklı yazısında, Erdoğan’ın duyurduğu sosyal medya sansürü düzenlemesine sahip çıktı. Erdoğan’ın, “Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” sözlerinin ardından internete dönük sansür hamlesini savunan Selvi, düzenlemenin 15 Temmuz öncesi Meclis’e geleceğini söyledi.

Erdoğan korku saldı! İnternete sansür sinyali

Esra Albayrak’a dönük cinsiyetçi sözleri örnek göstererek, Erdoğan’ın “diktatör” olmadığını savunan Selvi, “Hani Erdoğan diktatördü? Diktatörün ülkesinde kızına, damadına, yeni doğmuş torununa bu saldırıyı yapabilirler miydi?” diye sordu.

İşte Selvi’nin yazısı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’a yeni doğmuş bebeği üzerinden insanlık dışı saldırı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı da olsanız, eşiniz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da olsa sosyal medyada insanlıktan nasibi almamış olanların hakaretlerine maruz kalabiliyorsunuz. Hem de dünyaya getirdiğiniz bebeğiniz üzerinden.

Daha önce de Başak Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de sosyal medyada çirkin saldırılara maruz kalmıştı. Bu kişilerin ortak özelliği kadın olmaları. Kadın olmak bu ülkede bu kadar zor mu? Galiba zor olan kadın olmak değil, bazıları için insan olmak çok zor.

Esra Albayrak, Cumhurbaşkanı’nın kızı, eşi bakan. O dahi bu tür çirkin saldırılara maruz kalıyorsa, normal vatandaş ne yapsın? Sosyal medya üzerinden görüntüleri teşhir edilmekle tehdit edilen genç kızlar tuzağa düşürülmek istenmedi mi? Bursa’da bir kadının çıplak görüntüleri servis edilmedi mi?

Abdulkadir Selvi’den ‘Z kuşağı’na dislike gözdağı

HANİ ERDOĞAN DİKTATÖRDÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üzerinde konuşmak bile insanın içini acıtıyor. Bu alçakların peşini bırakmayacağız” dedi. Bu bir Cumhurbaşkanı’ndan öte bir babanın isyanıydı. “Bizim ailemizin başına gelenler 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başına gelebilir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı haklı. İnsanlar sosyal medyanın saldırıları karşısında çoğu zaman kendini çıplak hissediyor. Hani Erdoğan diktatördü? Diktatörün ülkesinde kızına, damadına, yeni doğmuş torununa bu saldırıyı yapabilirler miydi?

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI SÖZ VERMİŞTİ

Elbette ki Erdoğan sadece mağdur bir aile reisi değil, aynı zamanda 83 milyonun hukukundan sorumlu Cumhurbaşkanı. O nedenle aynı zamanda çare merciinde bulunuyor. Erdoğan da sosyal medyanın düzene sokulması için kanun teklifinin hazırlanıp Meclis’e getirilmesini istedi.

Bursa’da bir kadının çıplak fotoğraflarının yayınlanması üzerine sosyal medyaya düzenleme yapılması konusu daha önce de gündeme gelmişti.

O zaman yapılan çalışmada sosyal medya platformları Twitter, Facebook, YouTube ve Instagram’ın Türkiye’de büro açmaları gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda yasal düzenleme yapılmasını istemiş ancak sosyal medya platformları söz vermişti. Erdoğan, “Bunlar söz verir, yapmaz. Bunlara inanmayın. Yasal düzenleme yapalım” demişti. Sonunda Erdoğan haklı çıktı. Söz verdikleri halde ofislerini getirmediler.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNİN PARAMETRELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gündeme getirdi ama zaten daha önce de bir çalışma yapılmıştı. Şimdi o güncellenecek.

Buna göre:

1- Sosyal medya platformlarına Türkiye’de ofis açma zorunluluğu getirilecek.

2- Böylece Türkiye’deki kazançlarından vergi vermeleri sağlanacak.

3- Sosyal medya hesapları gerçek kimlikler üzerinde açılacak. Böylece sahte hesapların önüne geçilecek.

4- Suç konusu olan paylaşımlar yapanlar hakkındaki bilgilerin, yargının talep etmesi durumunda sosyal medya platformları tarafından hızla verilmesi sağlanacak.

5- Nefret söylemine izin verilmeyecek.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ