Selvi: Benden size duyurması Ümit Özdağ partisi geliyor

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 9:58 am - Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi 9:58 am

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma tarafından yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Selvi, “En beğendikleri lider sorulduğunda halkımız yüzde 34.5’le Erdoğan’ı ilk sıraya yerleştiriyor” sonucuna yer verirken, “Benden size duyurması, 2021’le birlikte Ümit Özdağ partisi geliyor” ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi, ‘Yeni siyaset yeni söylem’ başlığıyla yayımlanan yazısında Selvi, Optimar tarafından yapılan anketin sonuçlarına yer verdi.

Selvi, ‘Yeni siyaset yeni söylem’ başlığıyla yayımlanan yazısına “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dört günde yaptığı konuşmaları inceledim. Son 1 yılda hukuk devleti ve reformlara yapmadığı vurguyu son dört günde yapmış” hatırlatmasıyla başladı.

Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

LİDERLERE GÜVEN

Optimar araştırma şirketinin kasım ayı anketinde ’Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer’ diye bir bölüm var. 18 yıllık iktidara rağmen halkın yüzde 33.3’ü ’AK Parti çözer’ diyor. CHP, İYİ Parti, HDP, DEVA, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’ni topladığınızda ise yüzde 32.1 ediyor. Yani muhalefetin tamamı bir AK Parti etmiyor.

Yine ’En beğendiğiniz lider’ diye sorulduğunda da halkımız yüzde 34.5’le Erdoğan’ı ilk sıraya yerleştiriyor. Muhalefet liderleriyle Erdoğan arasındaki fark ne kadar? Halkımızın yüzde 5.3’ü ’Türkiye’nin sorunlarını Meral Akşener çözer’ demiş. ’Kılıçdaroğlu çözer’ diyenlerin oranı ise 3.5. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 10 katı, Akşener’in 7 katı bir güvene sahip.

YENİLENME TALEBİ

Halk çözümü Erdoğan’da ve AK Parti’de görüyor. Ama onun söylemini, siyasetini ve kadrolarını yenilemesini istiyor. Yaşanan değişim ile reform ve hukuk seferberliği söylemine piyasaların verdiği güçlü destek bunu gösteriyor.

ÜMİT ÖZDAĞ PARTİSİ GELİYOR

İyi Parti Disiplin Kurulu bugün Ümit Özdağ’ın ihracını görüşecek. Sonucu merak etmiyorum. Çünkü kısa bir süre içinde de Ümit Özdağ, partiden ihraç edilecek. O da Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül gibi Anadolu yollarına düşecek. Kısa sürede de partisini kuracak. Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’e göre etrafına daha çok milletvekili toplayacak. Benden size duyurması, 2021’le birlikte Ümit Özdağ partisi geliyor.”

YAZININ TAMAMI