Selin yaraları sarılmadan kaymakam yeni makam aracı aldı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 8:20 am - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 9:20 am

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugün yayınlanan yazısında Sel felaketinin vurduğu Giresun’da yeni gelen kaymakamın ilk icraatinin makam arabası almak olduğunu yazdı.

 

Çakarlı arabalar ve israfa değinen Öztürk yazısında “Bir bakıyorsunuz araçlarda sivil plaka var ama çakar kullanıyor İçişleri Bakanlığı’nın genelgesini madem uygulamıyorsunuz hiç çıkarmayın daha iyi” ifadelerine yer verdi.

Giresun’a sel felaketinden sonra atanan Kaymakam’ın ilk icraatinin makam aracı almak olduğunu belirten Öztürk, selde zarar gören yurttaşların ihtiyaçları karşılandı mı diye sordu

 

İşte Öztürk’ün yazısı: 

Günümüzde hangisi özel araç, hangisi resmi araç bilen yok. Bakıyorsunuz araçlarda sivil plaka var. Ama nasıl oluyorsa bunlarda “Çakar” var. Hem öyle hızlı geliyor, öyle siren çalıyor ki öndeki araç sürücülerinin eli-ayağı dolaşıyor. İçişleri Bakanı, bir genelge yayımlayıp, hangi görevlerde olanların çakarlı araçlar kullanabileceğini belirlemişti. Peki buna uyuluyor mu? Bunların denetimi var mı? Olmayınca, vatandaşın devlete olan güveni de kayboluyor. Madem uygulamıyorsunuz o zaman bu genelgeleri hiç çıkarmayın daha iyi.

Giresun’da yaşanan selden sonra bir ilçe kaymakamının hemen görev yeri değiştirilmişti. Gelen kaymakamın ilk icraatı da makam aracını değiştirmek oldu. Peki o ilçede zarar gören halka verilen sözler yerine getirildi mi? Bir dinlesinler bakalım…

 

Tamamını okumak için tıklayın.