Selim Temurci ‘Pelikan’ açıklamaları nedeniyle ifadeye çağrıldı

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 7:31 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 7:31 am

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci ‘Pelikan yapılanmasına’ ilişkin sözleri nedeniyle savcılığa ifadeye çağrıldı.

AKP’den istifa ederek Gelecek Partisi’ne katılan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevine yürüten Selim Temurci, ‘Pelikan yapılanması’ ile ilgili açıklamaları nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na ifadeye çağırıldı.

Temurci ile ilgili haberi gazeteci Nevşin Mengü sosyal medya hesabından duyurdu. Mengü paylaşımında, “Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci de ‘pelikan yapısı’ açıklamaları nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na ifadeye çağırıldı” ifadelerini kullandı.

‘PELİKAN’ NEDİR?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren ve 2016’da yayınlanan “Pelikan dosyası”nın Davutoğlu’nun vedasına neden olduğu öne sürülüyordu.

Davutoğlu, Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Pelikan çetesinin bildirisi çıktığında muhteris bir grubun elde ettikleri menfaat karşılığında şahsiyet katliamı olarak değerlendirmiş ve biraz da acıyarak bakmıştım. Böylesine zelil yöntemlere başvurulduğu için. Yol ayrımında olduğumuzu hissettiğim için de başbakanlık makamını bırakmayı partinin bölünmemesi devlette kriz çıkmaması için tercih ettim” ifadesini kullanmıştı.

Berat Albayrak savcılığa başvurdu, Selim Temurci ifade verdi