‘Selefi dernekleri iç savaşa hazırlanıyor’ demişti! ‘Terörle mücadelede bilgime başvurulacak’

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 9:31 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2020 Salı 12:29 am

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “iç savaş” sözleri nedeniyle ifadesine başvuracağı haberlerine Cübbeli Ahmet’ten açıklama geldi. Cübbeli Ahmet “İfadeye çağrılma durumu yok. Bilgime başvurulacak” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cübbeli Ahmet adı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün katıldığı yayında kullandığı “Türkiye’de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı, iç savaşa hazırlanıyorlar” sözleriyle ilgili ifadesine başvuracağı haberlerine dair Ünlü’den açıklama geldi.

CÜBBELİ AHMET’TEN AÇIKLAMA

YouTube hesabı üzerinden açıklama yapan Ünlü şu ifadeleri kullandı:

“Benim gözaltına alındığıma dair haberler dolaşıyor. Telefonlar gelmeye başkadı. Böyle bir şey yok. Terörle mücadelede bilgime başvurulmak üzere çağırıldım. İlerleyen süreçte emniyete gideceğim. İfadeye çağırılma durumu yok.”

NE OLMUŞTU?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ünlü, Türkiye’de 2 bin selefi derneğinin olduğunu belirterek, “Şahıslar pompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim ‘ diye cihat ilan edecek, öbürü Mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. Mutlaka kontrol edilmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

‘Cübbeli Ahmet’ten canlı yayında ‘iç savaş’ uyarısı