Sele kapılan Türk çifti Avusturyalı komşuları kurtardı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2021 Pazar 9:10 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2021 Pazar 9:14 pm

Avusturya’nın Almanya sınırında yer alan Salzburg eyaletine bağlı Hallein kasabasında sel sularına kapılan Salih ve Ayşe Karaaslan çiftini, Avusturyalı komşuları Alexander Eisenmann kurtardı.

Almanya’dan sonra Avusturya’da da etkili olan sağanak ve kötü hava koşulları, Salzburg eyaletindeki birçok yerleşim yerinde hayatı olumsuz etkilerken, selin en çok etkili olduğu Hallein kasabasında restoran işletmeciliği yapan Karaaslan çiftinin de ölümle karşı karşıya gelmesine neden oldu.

Avrupa sele teslim: Almanya’da 106, Belçika’da 12 can kaybı

Karaaslan çifti Hallein’ın merkezinde restoran işletiyordu. Yoğun yağış nedeniyle restoranın bahçesinde sular birikmeye başladı. 5 dakika gibi kısa bir sürede su 1,5 metreye kadar yükseldi. Sele kapılan araçlar nehir üzerindeki köprüyü tıkadı.
Eşini de alarak bulundukları yerden uzaklaşmak istediklerini söyleyen Salih Karaaslan o anları şöyle anlattı:

“KALSAK SU BİZİ ALIP GÖTÜRÜRDÜ”

“Restoranın köşesinde beklerken, itfaiye, polis birçok yeri aradık ancak bir sonuç alamadık. Artık karar vermem gerekiyordu ya karşıya geçecek ya da boğulacaktık. Başka bir şansımız yoktu. Orada dursaydık büyük ihtimalle su bizi alıp götürecek ve boğulacaktık.”

“KOMŞUMUZ GÖZÜNÜ KIRPMADAN ATLADI”

Karaaslan ve eşi yolun karşısına geçerken suda sürüklenmeye başladı. Tam da o anda Avusturyalı komşu suya atladı. Çift komşularının yardımıyla selden kurtuldu.
Salih Karaaslan komşularının cesareti sayesinde hayata tutunduklarını dile getirdi: “Yan komşumuz Alexander Eisenmann bizi suda görünce sağ olsun gözünü kırmadan suya atladı ve bize yardım etti.”

Selden kurtulduktan sonra yüksek bir duvarın üzerine çıkarak itfaiyenin kedilerini kurtarmalarını beklediklerini dile getiren Karaaslan, eşinin yaralandığını ve hastaneye sevk edildiklerini söyledi.