Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması: 4 Ocak iyimser bir tahmin

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 11:56 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 11:56 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin 4 Ocak’ta başlamasının ‘iyimser bir tahmin’ olduğunu söyledi. Selçuk, “Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız.” dedi.

AHaber canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Koronavirüs vakalarının ve can kayıplarının artması nedeniyle okulların tekrardan uzaktan eğitime geçmesine ilişkin konuşan Selçuk, 4 Ocak’ın iyimser bir tahmin olduğunu ifade etti.

Salgının durumunu her gün takip ettiklerini ifade eden Selçuk, tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerinin temaslı ya da pozitif durumlarını günlük izlediklerini anlattı. Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kuruluyla istişarelerde bulunduklarını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla da bugün bir görüşme yaptığını belirterek şunları söyledi:

“4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz. Tarihlerde değişiklik yapmak, açılışta, kapanışta, tatillerde vesaire. Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız.”

Selçuk’un açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

“RİSKİ VARSA BİZ YOKUZ”

“Yarın okul açılsın denirse, biz her şeye hazırız. Risk varsa biz orada yokuz, geri duruyoruz. Çözüm varsa hemen ileri atılıyoruz, asla geri durmuyoruz. Sistemi çok daha iyi yürütebilelim diye yüz yüze eğitime geçmeyi arzu ediyoruz ama ne kadar isteğim, arzum olursa olsun riski gördüğüm anda da en yüksek seviyede freni ben yapıyorum. Bu konularda bilim insanlarıyla sürekli istişaredeyim.”

“ŞU ANDA TÜM MÜFREDETTAN SORUMLUYUZ”

“Son sınıfta üniversite sınavına girecek çocuklar, zaten hep rapor alıp evde kalmayı tercih eden çocuklarımızdı. Ama bu sene öğretmenlerle buluşma konusunda biraz sıkıntımız var. Kaynak konusunda akademik destek yazılımı ile ve televizyonlardaki hafta sonundaki konu anlatımları, soru çözümleri her konu işleniyor televizyonda. Orada işlenmeyen hiçbir konu yok ki sınavda sorulacak olsun. Biz önümüzdeki süreci de bilmiyoruz. Ocakta, martta, nisanda ne olacak? Biz mevcut duruma göre heyetimizle karar bir aldık. Bu karar orta vadede, uzun vadede Türk eğitim sisteminin büyük bir soruna girmesini engellemeyi planlayan bir şey bu. Şu anda tüm müfredattan sorumluyuz ama olağanüstü durumlar olur, başka süreçler yaşanır… Biz her zaman olduğu gibi esnek davranmak durumundayız.”