Selçuk Yöntem’den Tamer Karadağlı hakkındaki iddiaların ardından dikkat çeken paylaşım

Yayın tarihi: 26 Eylül 2024 Perşembe 9:21 am - Güncelleme: 26 Eylül 2024 Perşembe 10:06 am

Haber: tele1.com.tr

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı hakkındaki iddialar ve müfettiş görevlendirilmesinin ardından usta sanatçı Selçuk Yöntem’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Yöntem, paylaşımında, “Sanatı ve sanatçılarını daha iyiye teşvik eden bir kurum nereden nereye geldi. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, geçtiğimiz günlerde, kurum sanatçılarına yönelik olarak “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” açıklaması yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı, bu açıklamayı sosyal medya üzerinden eleştiren bir arkadaşına, “Açık hava tiyatroları, belediye salonları bedava. Oyna, 40 kişi gelsin sonra istatistiğe 4 bin kişi yaz…” diyerek destek verdi.

İddiaya göre, sanatçı paylaşımın ardından Alacacı, dilekçede Özel Kalem Müdürü olduğu belirtilen Ali Ceyhan tarafından kuruma görüşmeye çağrıldı. Yine iddiaya göre, Alacacı’nın telefonu iddiaya göre Ceyhan tarafından alındı. Suç duyurusuna göre Alacacı, daha sonra Karadağlı’nın danışmanlığını yaptığı öğrenilen Görkem Ali Kaya tarafından üç saat boyunca bir odada alıkonularak, sorguya çekildi.

SANATÇI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU, DT MÜFETTİŞ TALEP ETTİ

Alacacı, avukatı aracılığıyla Karadağlı, Kaya ve Ceyhan hakkında Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayların gündem olmasının ardından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Açıklamada, konuya dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan teftiş talebinde bulunulduğu belirtildi.

SELÇUK YÖNTEM’DEN PAYLAŞIM

Oyuncu Selçuk Yöntem’den ise dikkat çeken bir paylaşım geldi. Durumu eleştiren Yöntem’in paylaşımı şöyle:

Sanatçı Filiz Alacacı’dan Tamer Karadağlı hakkında suç duyurusu! ‘Üç saat alıkonuldum’

Kaynak: HABER MERKEZİ